Girne Akçiçek Hastanesine Başhekim olduğunu iddia edilen Dr.Beyhan Berova önceki gün sosyal medyada şu paylaşımda bulunmuş;

“Sayın Sağlık Bakanımız Dr.Ali Pilli’nin takdirleriyle bugün ;
GİRNE DR.AKÇİÇEK HASTANESİNİN BAŞHEKİMLİGİNE, KAMUDAN EN KIDEMLİ HEKİM OLARAK GÖREVLENDİRİLDİM ...
Rabbim hastanemiz ve Girne’miz için görevimi layıkıyla yapmayı nasip etsin
Ayrıca Dr.Akcicek Hastanesinin ilk kadın Başhekimi olmaktan da onur duydum…”

Paylaşımda Başhekimlik odasında çektiği şu fotoğraf da var:

Gerçekten de onur duyulacak bir görev…

Hatta ilk kadın başhekim olması da ayrı bir detay ve tabii ki yerinde!

Kendisini tebrik ederiz ama şimdilik…

Halen şu anda görevde bulunan Prof.Dr. Süha Akpınar Pazartesi sabahı Başhekimi olduğu Girne Akçiçek Hastanesine görev yapmaya gidiyor…

Kendisini hastanenin idare amirleri karşılıyor kapıda, diyorlar ki;

“Sizin makama Dr.Beyhan Berova atanmıştır…”

Yani Başhekim siz değil Beyhan hanımdır!

Akpınar atama yazısına bakıyor altında Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin imzası var…

Hukuki olarak böyle bir şeyin olamayacağını söyleyerek gidip makamına oturuyor!

İşte ondan sonra da ortalık karışıyor…

Zira böyle bir atama yazısı yasal değil!

Hastane başhekimleri atama ile değil sınavla belirleniyor…

Akpınar’a görevden alma yazısı bile gönderilmiyor!

O da hakkını aramak için görevini bırakmıyor, çünkü görevden alınma yazısı olmadığı için görevi bırakırsa suçlu olarak gösterilme riski var…

Şahsen Dr. Beyhan Berova’yı tanımayız, Prof Dr.Süha Akpınar’ı da tanımayız…

Ama Beyhan hanımın Özdemir Berova’nın eşi olduğunu öğrenince doğrusu çok da şaşırmadık!

Bu zaten şimdiki konu değildi…

Özdemir bey böyle bir atamayı çoktan kafasına koymuş, parti içinde gerekli girişimleri de yapmıştı!

Peki kendisinin eşinin Başhekim olmasına karşı mıyız?

Kesinlikle değiliz, böyle de bir haddimiz olamaz zaten…

Bir devlet hastanesinin başhekimi yasalara göre yani Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan sınavlardan sonra atanırsa burada da bu karar geçerli olur!

Bu sadece bir vekil eşi için değil herkes için geçerlidir…

Sağlık Bakanı Ali Pilli bu sözde atamayla yasaları göz ardı etmiştir!

Hem ayıptır hem de etik değildir…

Bu atamada ciddi bir hukuki sorun bulunmaktadır!

Büyük ihtimalle de bu işin sonu mahkemede bitecektir…

Ama üzüntümüz siyasetin hemen her konuda yasaların bile öne geçmesi, liyakatın uygulanmaması devletin de zaafını ortaya koymaktadır!

Şimdi de Turkovac karşıtlığı mı?

“Türkiye’nin Covid-19!a karşı ürettiği ve ölü virüs içeren Turkovac aşısı,7 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm Türkiye’de yaygın olarak yapılmaya başlandı.

Türkiye’de Turkovac aşısı ile ilgili farklı görüşler ortaya atıldı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Turkovac aşısının ölümü önlemede çok etkili olduğunu ve yoğun bakıma gitmeyi önlediğini belirtirken, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık ise Turkovac aşısının sıvıdan ibaret olduğunu, tam onay almamış bir aşının halka uygulanmasının suç olduğunu söyledi.

Bu tartışmalar zemininde, Turkovac aşısı Türkiye’de aktif olarak yapılmaya devam ediliyor.

KKTC’de de benzer şekilde Turkovac aşısının getirilmesini bekleyenler olduğu kadar, bu aşının getirilmemesini isteyenler de var.

Aşağıdaki bağlantıda, Turkovac aşısının Faz-3 çalışmasının detayları mevcut.

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04942405

Türkiye, bu Faz-3 çalışmasının ara sonuçları ile Turkovac aşısına 22 Aralık 2021’de acil kullanım onayı verdi.

KKTC’de Turkovac aşısının Dünya Sağlık Örgütü’nün onaylamadığını, tam kullanım onayı almadan kullanılmasına karşı olan kesimler var.

Ancak, bilinmelidir ki, diğer aşılar da ilk piyasaya sürüldüklerinde, çok kısıtlı deneklerde test edilerek hızlıca acil kullanım onayı alınmıştı.

Turkovac aşısı da benzer süreci izliyor.

Hatta Türkiye KKTC’ye Sinovac (Coronavac) aşısını gönderirken bizleri denek olarak kullandıklarını iddia edenlerin, bu aşıyı olduklarına da şahit olmuştuk.

Ayrıca, ülkemizde Oxford AstraZeneca aşısının zamanında yapılamadığı için miadının dolduğu için iade edildiğini, bu sırada Sinovac aşılarının yapılmaya devam edildiğini de biliyoruz.

Benzer şekilde, Aralık 2021’de miadı dolan Pfizer-BioNTech aşısının da son kullanım tarihinin Mart 2022’ye uzatıldığını da hatırlamakta fayda olacaktır.

Güney’den ya da Avrupa Birliği’nden herhangi bir aşı gönderilmemesi durumunda, Mart ayının sonuna geldiğimizde elimizde sadece Sinovac aşısı kalacak.

Türkiye’nin aktif olarak kullandığı ve ciddi yan etkilere rastlanılmayan, koruyuculuğu yüksek olan ve ölü virüs barındıran Turkovac aşısının KKTC’ye bir an önce getirilmesi gerekmektedir.

KKTC’de Turkovac aşısını olmak isteyenlere bu fırsat hiç zaman kaybetmeden verilmelidir.

Aşıyı savunanlar, sırf Türkiye’nin aşısı diye Turkovac’ın girişini engelleyerek aşı karşıtı konumuna düşebileceklerini akıllarında bulundurmalıdır…”

(Dr. İlker İPEKDAL)

MESAJ KUTUSU

Sayın Ali PİLLİ, Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimlik atamasının hukuksal bir boyutu kesinlikle yoktur, bu konuda tek yetkili makam Kamu Hizmeti Komisyonudur. Aldığınız karar da çok büyük ihtimalle mahkemelik olacak ve yasalar ne derse o olacaktır.

Sayın Sunat ATUN, Kıb-Tek’i zarara uğratan yönetim ve siyasi erki şikayet edeceğiniz yönündeki açıklama kamuoyunda büyük heyecan yarattı. Umarız sonuna kadar gider ve hükümetin bozulma ihtimaline rağmen bile bu kararınızdan geri adım atmazsınız.

Sayın Oğuzhan HASİPOĞLU, partinizin size ihtiyacı olduğu yönündeki açıklamanıza çok merak ediyoruz kendiniz inandınız mı? Siyasette geleceği olan birisi olarak daha cesur ve gözü kara olmanızı salık veririz.

Sayın Suha AKPINAR, yasa dışı olarak başhekimlik görevinden alınmak istenmeniz konusunda sonuna kadar direneceğiniz ve konuyu yargıya taşıyacağınızı memnuniyetle öğrendik. Artık birileri bu kötü gidişata sinmek yerine üzerine gitmeliydi, hukuk mücadelesinde başarılar dileriz…

Sayın Bülent ARKIN, yerel seçimlerde DP Güzelyurt belediye başkan adaylığı için teklif aldığınız ve düşünme sürecinde olduğunuzu duyduk. İyi bir isimsiniz şansınız da yok değil, en azından denemekte yarar görüyoruz…

Sayın Ayşin TOSUNOĞLU, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Plan Proje Dairesi Müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Liyakat yönünden en doğru atamalar listesindesiniz, bundan böyle ülkenin geleceğine ilişkin projelere imza atmanız bekleniyor…

Sayın Oğuz CEYDA, K.T. Çiftçiler Birliği Başkanlığı için aday olacağınızı açıklamanız çiftçi ve hayvancı kesim tarafından da memnuniyetle karşılandı. Sektör en zor dönemini yaşıyor umarız yeni projelerinizle eski günlerine döner…

Sayın Zeki ÇELER, Girne Belediye Başkan adayları arasında yapılan bir ankette beklenen sırada olmadığınız ortaya çıkmış. Eğer böyle bir niyetiniz varsa şimdiden sokağa inerseniz başarı şansınız o kadar çok olacaktır…

Sayın Hayri ORÇAN, belediyeler reformunda başkanı olduğunuz Tatlısu’nun da tarihe karışacak olmasına sıkı muhalefetiniz partiniz içinde tartışılmaya başladı. Bu sıralar yönetimle aranız açılabilir, gerekçelerinizi şimdiden hazırlamaya bakın…

Sayın Ahmet AYDIN, hiç yabancısı olmadığınız Karayolları Dairesi Müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Başka bir partili olmanıza rağmen bu atama da liyakatlara uygun olarak yapıldı görevinizde başarılar dileriz…