Elektrik fiyatlarına habire zam .Vatandaş astronomik faturalardan illallah çekiyor.Sonra da hedef tabii ki haliyle Hükümet oluyor.

Ama durum böyle.Bugüne kadar seçmiş olduğumuz idarecilerimiz elektriği ucuza halkın tüketimine sunacak  bir formül bulamamışlar.

Eğer Devletin ürettiği elektriği kullanacaksanız ki bu Devlet elektriği pahalıya üretiyor.Daha ucuza mal edecek gücü  yok fiyatını ödemek zorundasınız.

Faturalardan bize yansıyan rakamlar öyle diyor.

Elektrik her ne kadar keşfedileli 200 yılı geçmiş olsada 2019 yılına geldiğimiz bugünlerde birçok kişi için rahatlıkla kullanılabilir olmaktan uzak.

Öyle ya birşeyi keşfetmeniz bir süre sonra illede beleş kullanacağınız anlamına gelmez ama insan en azından bulunuşunun üzerinden 200 yıl geçmiş bir icadı daha konforlu hayatının içine adapte edebileceğini düşünüyor.

Mesela ampul gibi,ne bileyim belki tekerlek, penisilin yada internet   gibi..

Daha uygun fiyatlarla kafasına çokta takmadan tüketebileceğini.

Ama gelin görün ki .Hesap yapmak zorundasınız.Klimaları açsammı yoksa battaniyeye sarılıp otursammı .

Acaba elektrik sobası  yerine gaz sobası kullansammı daha az öderim hesaplarını yapıyorsunuz.

Görünen o ki Elektriği kullanacağız. Az yada çok .Fakat illede kafamıza takmadan kullanmak istiyorsak artık bir yolu var.

Alternatif enerji.

Rüzgar ve Güneş enerjisinden elektrik üretmek.

Evet yıl 2019 .200 Sene önce icat edilen elektrik bugünlerde hernekadar üretim maliyetlerinden  dolayı artık pahalı bir enstrüman haline gelsede onun yerine koyabileceğimiz başka  enstrümanlarda var.

Rüzgar ve  Güneş.

Dünya genelinde Güneş enerjisini kullanan ülkelere baktığımızda bazıları güneş ışınları potansiyeli bakımından öne çıkarken, bazıları ise sahip oldukları teknoloji birikimi ve enerji ile olan olmazsa olmaz ilişkilerinden dolayı öne çıkmaktadırlar. Dünyada ve ülkemizde sürekli olarak artış gösteren enerji ihtiyacını karşılamak için mevcut olan kaynakların yetersiz kalması sonucunda bu ihtiyacı karşılamak üzere alternatif enerji kaynaklarının arayışı hızla devam etmektedir.

Ülkemizde yılın 11 ayı Güneş olmasıda bu anlamda bizim için  büyük bir şans.

Son zamanlara kadar Güneş enerjisinden elektrik üretilmesi ile ilgili süreç yavaş işlesede bugünlerde herkes artık kendi evine işyerine güneş enerjisinden elektrik üretecek panelleri çatılarına kurmaya başlamış.

Kurulum ve kullanım süresi ile ilgili fiyatlarda bu seçeneği seçmek için artık uygun.

Düşünün ki ayda ortalama 400 TL elektrik ücreti ödeyen biri bu sistemi evine kurması ile 8 yıl sonra ödediği parayı geri alıyor.Sistem 8 yılda kendini amorti ediyor.

Sonra elektrik  beleş.

Tabii bu panellerinde bir ömrü var .20-25 yıl.Elektriğin depolanacağı akülerin ömrüde 5 yıl.

Bundan sonrakileri hesaplamak size kalmış.

Ama bu şartlarada iyi bir alternatif olduğu ortada.Güneş enerjisi sistemlerindeki Son 10 yıldaki gelişmelere  bakıldığında Kimbilir belki 20 yıla kalmaz çok daha uzun süreli kullanılacak çok daha makul fiyatlarda paneller ve akülerde yapılacak.

Geleneksel fosil yakıt kaynaklı enerjilerin tüketimi sonucunda tabiatta onarılması imkansız zararlar ortaya çıkmasını engellemek amacı ile ve dünyada yaşadığımız ortamın korunması için yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacımız vardır.

Rezervleri azalan fosil yakıtların her geçen gün biraz daha pahalanması, çevre kirlenmesi, atmosferde oluşan sera etkisi,doğal bitki örtüsünün yanı sıra insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri gibi önemli nedenleride düşündüğümüzde şikayeti bırakıp Güneşi, ve rüzgarı kullanmak için  doğru zaman olduğu ortada.