Evet gerçekten neler oluyor? Yeni değil uzunca bir süredir, belediyeler hakkında sayısız dedikodu dolaştı. Şaibe değil artık dilendirmeye başladılar, belediyelerde reform şart ve birleştirip belediye sayılarını düşürmek gerek diye açıklamalar yapıyor, sn. Faiz Sucuoğlu, peki mevcutların yıllardır kasaları boşaltıldı, bunun hesabını soracak mısınız?
* * *
Mesela 2007-2011 kadar, Lefkoşa belediyesinin her bir imkanını, hatta daha da fazlasını yaparak, mafya ortaklığı ile gırtlağına kadar borca batırılan, eşe dost da peşkeş çekip, belediye emekçilerini halen bugün içinden çıkılmaz, kaoslara ve borç bataklarına itenlere hesabı soruldu mu? Dönemin belediye başkanı sn Cemal Bulutoğlularına olan bitenle ilgi tek bir soru soruldu mu?
* * *
Biz belediye emekçileri hakını arayıp sorarken, yine bu mevcut partiler, polisi hem de en sert biçimde üstümüze sürerken, bu hak çalan hırsızlara hesap sordunuz mu? Biz sayısız davalara gittik, hemde polisten dayak yeyen bizken, bunun bir vicdan muhakemesi var mı içinizde? Sanmam hiç bir alanda olmadı, bunda da olmayacak pek tabi, çünkü siz bu ülkeyi ve bu ülkenin emekçisini sevmiyorsunuz, gelmiş geçmiş tüm sn hükümet edenler.
* * *
Yıllardır belediyeler yasası elinizin altında, deniz aşırı emir neticesinde bekletildi, bu konuda yıllardır sizlere gerekli tüm açıklamalar yapılmasına rağmen, tek adım atılmadı. Neden sn hükümet edenler neden? Gözünüzün önünde en büyük belediyelerde, yolsuzluklar alıp başını giderken, bir bir her bir belediye batarken siz niye seyrettiniz. İşte bu güne hazırlamak için, peşkeşin başka bir boyutunu yaratmak ve belediyeleri uzun vaadede taşeronların yuvası yapmak için. Bunun içinde gerekli olan, merkezi bir büyük şehir belediyesi yaratıp, taşeronlara yeni alanlar açabilmek için.
* * *
Hep söyledik yine söyleyelim, kamuya hizmet alanlarını daraltarak hiç bir şey elde edemezsiniz. Hele de altı bir türlü doldurulamayan bir fikirle, evet doğru ellerde, doğru biçimde yapılması çok da zararlı olmaz ancak siz beceremezsiniz. Çünkü bu tamamen halklara değil, sermayedarlara hizmet olacaktır.
* * *
Belediye katkı paylarını vermemek de bu yeni planın bir alt yapısı, kaosa sürükleyip sonra da bu işin tek çözümü bu demek için. Bakın tarihde ilk kez bir sendika başkanıda, bölücülüğe başvurarak işci ve memuru bölen talihsiz bir çağrı yaptı. Sn Yalınkaya’yı da bu konuda ki çağrısını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ediyorum.
* * *
Bu belediyeleri siz bu hale getirdiniz, her döneminizin adamları, belediyeleri sağılacak inek görerek, bizi mahvettiler. Bir gün utanacaksınız diye hep umut ediyorum, ama olmayacak en ufak bir vicdan bile yapmayacaksınız. Bu kadar emekçi üstünden, onların emeği, yani onurları ile oynayarak siyaset yaptığını sanan sizler, eğer ki bu tavrınızdan vazgeçmezseniz. Elbet bir gün er yada geç, yargı önünde hesap vereceksiniz.
* * *
Kabir karanlıktır, dünya da ki hiç bir şeyle gidemesin, sen bile sensiz olacaksın, yaşarken vicdanını temizle ki, o karanlıkta bir ışık olacaksa vicdanın olsun…..

Behiç Anibal