Dünkü yerel seçim sonuçlarında elbette bütün bölgelerimiz çok önemliydi ama…

Namı değer Amiral Gemisi bir başka öneme haizdi!

Çünkü Lefkoşa sadece Lefkoşa değil aynı zamanda Başkent’ti…

Geçmiş yönetimler  dönemindeki durumunu da kimse hafızasından silemedi!

Aslında hem Harmancı, hem Sertoğlu hem de Eroğlu, üçü de çok iyi adaylardı ama…

Partili partisiz genelde Harmancı için söylenen yorumların başında ‘bir şans daha’ görüşü hakimdi!

Kim ne derse desin Mehmet Harmancı, belediyeyi çok kötü bir durumda teslim almıştı ve tüm olumsuzluklara rağmen her geçen gün hızlı bir şekilde iyiye doğru bir tırmanış yakalamıştı!

Evet, Lefkoşa’da hala çukur dolu yol var, sinekten geçilmiyor, bir çok bölgede lağım kokusu hakim ama vatandaş tüm olumsuzluklara rağmen o şansı Harmancı’ya verdi…

Bu arada Lefkoşa’da Harmancı’nın kazanmasıyla birlikte CTP için en azından ‘biz destekledik’ bahanesi yüreklerine su serpecektir!

Bu arada Hasan Sertoğlu’nun beklenenden daha az oy almasını elbette bazı nedenleri var…

Eğer Sertoğlu tepeden inme bir aday olarak gösterilmese diğer aday adaylarına da en azından bir sandık şansı verilseydi dünkü sonuçlar çok daha değişik olabilirdi…

Ama Sertoğlu, Genel Başkanın adayı olarak biraz da demokrasi kuralları çiğnendiğinden partilinin tepkisini aldı, buna bir de Kasım ayında yapılacak olan genel başkanlık seçimleri eklenince, Özgürgün’ü yerel seçimlerden başarısız olarak çıkarma gayretleri seçim sonuçlarında etkili oldu…

Bugünden itibaren göreceksiniz ki UBP’de yerel seçimler hiç konuşulmayacak partiler tamamen Kasım ayında yapılacak olan kurultaya kilitleneceklerdir!

Bu konuda tekrar aday olduğun açıklayan Özgürden’den başka diğer tüm genel başkan adaylarının Lefkoşa seçim sonuçlarından dolayı ellerini oluşturduklarını size garanti edebilirim.

Ve DP’nin Gencay Eroğlu’su…

Aslında Serdar Denktaş siyasette bir kez daha kumar oynamıştı…

İyi bir isim bulmuştu ve özellikle kadın olması, gençler üzerindeki etkisi Gencay Eroğlu’nu ön plana çıkarıyordu…

Bir de geçmişte yaşanan Cemal Bulutoğluları zaferi vardı kafasında kalan!

Ama gelin görün ki Eroğlu dünkü sonuçlara göre beklenenin çok ama çok altında bir oy oranı ile seçimi bitirdi…

Çünkü DP’nin Lefkoşa’daki oyunun çok sınırlı olmasının yanında UBP’den de beklenen oy gelmemiş ve sonuç da kaçınılmaz olmuştu!

Bu arada tabi ki Derviş Eroğlu faktörünü de unutmamak gerek çünkü Sayın Eroğlu tahminlerin aksine yerel seçimler boyunca ağırlığını hep Sertoğlu’ndan yana kullandı…

Ama Gencay Eroğlu asla pes etmemeli!

Aktif siyaset için iyi bir adım atmıştır, genel seçimlerdeki başarısı yerel seçimlerden çok daha fazla olacaktır…

Dünkü yerel seçimlerde kazanan tüm adayları kutlarız!

Bu arada kutlanması gereken bir başka makam daha var…

Narin Ferdi Şefik komutasındaki Yüksek Seçim Kurulu da bu sınavdan büyük başarı ile çıkmıştır…

Otorite ve disiplinli bir çalışma sistemi seçimlerin kusursuz geçmesini sağlamışlar, bir kez daha halkın güvenini kazanmışlardır…

Hele de seçim yasaklarını çiğneyen basın kuruluşları için alınan doğru kararlarla tarafsız çoğunluğun gönlünü kazanmışlardır…

Kısıtlı imkanlarla iyiyi yakalamak, olabildiğince başarılı olmak önemsenmeyecek bir olay değildir…

Hepimizin ayıbıdır!

Kıbrıs Türkünün Özgürlük Mücadelesi Lideri…

O ömrünü Kıbrıs Türkü için adadı ama, biz onu ölümünden sonra bir tepeye attık ve kaderine terk ettik!

Bazı milli günlerden önce mekan temizlenir, yıkanır törenler düzenlenir…

Ta ki bir daha ki törenlere kadar!

Ne devlet ne Kıbrıs Türkü ona yeteri kadar sahip çıkamamıştır…

Şimdi de elektrik sorunu yaşanıyor!

Her gün medyada bu tür haberler ama tek bir devlet yetkilisi çıkıp da açıklama yapma gereği duymuyor bile…

Tarih bizi hiçbir zaman affetmeyecek!

Bu görüntüler hepimizin ayıbıdır…

Sadece Merak İşte?

Merhum gazetecilere kim sahip çıkacak?

Allah rahmet eylesin hayatlarını kaybeden gazeteci büyüklerimiz…

Bir çoğu ölüm yıldönümlerinde sadece aileleri tarafından anılıyor!

Oysa onlar bu topluma yön veren insanlardı…

Meslek örgütleri onların yaşatılması için parmaklarını bile kıpırdatmıyor!

Oysa yapacakları girişimlerle pekala ki her birinin adı bir sokağa, caddeye verilebilir ve isimleri ölümsüzleştirilebilir…

Ama nerede o duyarlılık?

Hayat pahalılığı seçim yatırımı mıydı?

Serdar Denktaş, seçimler çok az süre ence hayat pahalılığının artık iki ayda ödeneceğini açıkladıktan sonra alkış da aldı eleştiri de…

Bir çoğu bunun bir yerel seçim yatırımı olduğunu iddia etti!

Diyelim öyle oldu…

Eğer o seçim yatırımı Denktaş pek ala ki CAS çalışılanlarının durdurulacağını da seçim sonrasına bırakabilir bundan siyasi rant elde edebilirdi!

Eleştirelim de…

Belli mantık çerçevesinde olsun bu!

Hangi belediyelere kayyum atanacak?

Bizde 28 belediyenin en azından 18 tanesi pamuk ipliğine bağlı…

Hükümet yerel seçimlerden sonra batık belediyelere kayyum atanacağını açılayarak kafalarda çeşitli soru işaretleri yarattı!

Madem ki böyle bir görüş hakim;

Bunu seçimlerden önce niye uygulamaya koymadılar!

Belki doğru bir karar olabilir ama zamanlama nanay…

En çok kim kazandı?

Seçim demek bir anlamda ciddi paralar harcamak demek…

Tabi ki bundan medya da nasibini mümkün olduğu kadar alıyor!

Pastanın çok küçüldüğü, medya organlarının fazlasıyla arttığı bu süreçte seçimler bin anlamda medya için de hayat öpücüğü oluyor…

Televizyon reklamları, gazetelerde yayınlanan çarşaf çarşaf reklamlar bu kez de geçmiş seçimleri aratmadı!

Anlayacağınız bazı adaylar kazandı ama medya da kendine düşeni aldı…

MESAJ KUTUSU

Sayın Tolga ATAKAN, İskele yolundaki son ölümlü trafik kazası bir kez daha gösterdi ki artık bu yolun sil baştan yeniden elden geçirilmesini gündeme getirdi. En güvenliksiz bu yolun en kası zamanda gündeminize almanız bekleniyor!

Sayın Tufan ERHÜRMAN, TDP camiası diploma skandalı konusunda ortağınızı yalnız bıraktığınızı konuşmaya başladı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmanız bekleniyor zira ileriki günlerde sıkıntı yaşanmasın diye!

Sayın Biray DELİCEIRMAK, yurt dışında basılan kazı-kazanlar daireye gelmiş ama bu kez de yanlış basıldıkları için geri gönderilmek zorunda kalınmış diye duyduk. Sizinki de ne talihsizlik yani değil mi, bakalım yenileri ne zaman gelecek!

Sayın Fahrettin ÖĞDÜ, Vakıflar İdaresi yönetim kurulu üyelerini ataist olarak nitelendirmeniz çok da hoş kaçmadı! Bir kere ataeistliğin suç olduğu dünyanın neresinde görülmüş ki? Umarız hatanızı affettirirsiniz!

Sayın Akay CEMAL, bir rahatsızlıktan ötürü hastanede yattığınızı üzüntü ile öğrendik büyük geçmiş olsun deriz. Siz eski topraksınız en kısa zamanda sağlığınıza kavuşacağınızdan kuşkumuz yoktur, Allah acil şifalar versin…

Sayın İbrahim BENTER, Vakıflar İdaresi’nin özellikle Karpaz bölgesinde yerel seçimlere bulaştıkları ve bir takım sözler verdiklerine dair ihbarlar geliyor. Konunun derinlemesine araştırılıp kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor!

Sayın Ahmet HAVUTÇU, emekliliğinize sayılı günler kala veda ziyaretlerine başladığınız ve en kısa zamanda puro satın almak için Küba’ya uçacağınız konuşuluyor. Son güne kadar izinlerinizi kullanmamanız da hiçbir zaman unutulmayacak, yeni yaşamınızda sağlık ve mutluluklar dileriz…

Sayın Kudret ÖZERSAY, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki diploma krizinde siz de sessiz kalarak yaşanan çirkin olaylara sessiz kalarak çok da doğru olmayanı yapmış oldunuz! Artık siyaseti öğreniyorsunuz desenize!

Sayın Özdemir KALKANLI, Gelir ve Vergi Dairesi’nde bir kısım amirinin bir çalışana mobing uyguladığı ayrıca özel hayatına fazlasıyla karıştığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Çalışanlar huzursuz gecikmeden soruşturma başlatmanız isteniyor!

Sayın Yılmaz BORA, yıllardan beridir derneğinizin Lefkoşa şubesi olarak bilinen mekanın başka birisine kiralandığınızı ve artık meyhane olarak işletilmeye başlanacağını biliyor muydunuz? Tepkiler büyüyor haberiniz olsun istedik!

Sayın Ayşegül BAYBARS, Güney Kıbrıs’tan akaryakıt almak için KKTC’ye geçen Rum sürücülerinin kapılarda resmen eziyet çektiği söyleniyor. Madem ki KKTC ekonomisini güçlendirmeye geliyorlar onlara yeni kolaylıklar sağlamak gerekmez mi?

Sayın Ali KİŞMİR, bizim meslekte karalamalar ve mesnetsiz suçlamalar hemen her dönemde olmuştur, onun için deriz ki kendinizi hiç de sıkıntıya sokmayanız. Vicdanınız rahatsa sadece gülün geçin deriz, düşmanlarınız ve sizi çekemeyenler çatlasın artık…

Sayın Zeki ÇELER, tüm uyarılara rağmen bir çok inşaat şirketi Pazar günleri çalışma yasağına uymuyor ve sizin çalışmalar da boşuna gitmiş oluyor. Çok daha ağır cezalar uygulamanız bekleniyor!

Sayın Buran ATAKAN, KTHY binasının satışından elde edilen gelirin ihtiyat sandığı ödemeleri için kullanılacağına tepki koydunuz da bu paralar da sonunda eski KTHY çalışanlarının olmayacak mı? Ya da bizim bilmediğimiz başka şeyler mi var acaba?

Sayın Nazmiye ÇELEBİ, İzin Kurulu Dairesi Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra çok detaylı bir açıklama yapmanız bekleniyordu ama merakla beklenen bu açıklama bir türlü gelmedi! Allah’a mı havale ettiniz yoksa!

Sayın Arif Salih KIRDAĞ, dünkü seçimlerde oy kullanırken medyadan tek birisini bile sizi görüntülemeye gelmemesi canınızı fazlasıyla sıkmış diyorlar. Doğrusu çok da ayıp etmişler demek ki artık bu konularda yeni stratejiler belirlemeniz de gerekiyor değil mi?