“Sayın Levent Özadam,

21 Mart 2018 tarihinde ‘’Yasaları tanımayan müdür!’’ başlıklı şahsımı hedef alan yazınıza cevaben ekte göndermiş olduğum yazımı sayfanızda yayınlamanızı saygılarımla rica ederim.

Baskılara Boyun Eğmeyeceğim !

Önce Sayın Rasıh Reşat ile başladılar. Bundan bir süre önce Azimli’nin işleri mercek altında başlıklı yazı ile şahsımı sindirmeye, korkutmaya ve taleplerini bu yoldan yerine getirmemi sağlamaya çalıştılar. Olmadı geçtiğimiz günlerde mesaj kutunuzdan bana mesaj yollattılar. Bu mesajla şahsımı bu kez siyasi baskı altına alarak yine taleplerini gerçekleştirmeye çalıştılar. Yine olmadı bu kez “Yasaları tanımayan müdür”! başlıklı yazınız ile şahsımı itibarsızlaştırmaya ve kamuoyu yaratarak görevden alınmamı sağlamaya çalışıyorlar.

Sizlerin de çok iyi tanıdığınız bu kişilerin taleplerinin ne olduğunu hiç sorup öğrendiniz mi çok merak ediyorum doğrusu. Bu kişilerin talepleri Müdürlüğümüzden haksız kazanç sağlamaktır. Ben Daire Müdürü olarak her türlü baskıya göğüs gererek birilerine haksız kazanç sağlayıp Devleti asla zarara uğratmayacağım. Burada tek üzüldüğüm nokta siz çok değerli basın mensuplarının şahsımı dinlemeden bu tip haberleri kaleme almanızdır. Sn. Levent Özadam yazınızda belirtmiş oluğunuz Ombudsman raporları Cumhuriyet Meclisi Dilekçe ve Ombudsman Komitesinde sürekli olarak ele alınmakta ve ilgili kişiler Komiteye davet edilip hazırlanan rapor ile ilgili görüşleri sorulmaktadır. Yazınızda belirtmiş oluğunuz şahsım ile ilgili rapor ile ilgili olarak davet aldığım zaman Dilekçe ve Ombudsman Komitesine gerekli bilgileri vereceğim. Yazınızda belirtmiş olduğunuz şahsım ile ilgili hatalı kararlar ürettiğim ve hukuksuzluğa yol açtığım konular ile ilgili açıklamalarım şöyledir;

Anıtlar Yüksek Kurulu’na yeterli niteliği olmayan üye atamış! Oysa Başkan üyeliğin doldurulması için ilgili şube amirinden talepte bulunması gerekirdi...

60/94 Sayılı Eski Eserler Yasası’nın 42. Maddesi uyarınca oluşturulan Taşınmaz Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na kimlerin üye olabileceği yine yasanın 44 (1) maddesinde açıkça belirtilmektedir. Kurul’da görevli Daire personeli mimar üyenin istifası üzerine yine yasa maddesine uygun nitelikte daha önce Kurulun Teknik Alt Komitesinde görev yapmış bir mimar atanmıştır. Ombudsman raporunun 6. Sayfasında “Anıtlar Yüksek Kurulu’na üye atama sadece ilgili Daire ve/veya kurumların Müdürleri tarafından yapılabilir” demektedir. Ben Daire Müdürü olarak bu üyeyi atarken kadrosu boş olan hangi şube amirimden talepte bulunacaktım ?

573 numaralı Anıtlar Yüksek Kurulu toplantısı kurallara aykırı olarak yeter sayısına ulaşılmadan yapıldı!

60/94 sayılı Eski Eserler Yasası’nın 45. Maddesi Kurulun çalışma şeklini belirtmektedir. Yine yasanın 45 (4) maddesi Kurul salt çoğunlukla toplanır demektedir. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun toplam 11 üyesi vardır ve 573 numaralı toplantı 6 üyenin katılımı ile yapılmış olup toplantı yeter sayı ile yapılmıştır.

Salamis Sit Alanı içlindeki büfe konusu; Ombudsman diyor ki ; Anıtlar Yüksek Kurulu’nun konuyu gündemine alması ve izinsiz veya kaçak yapılan eklemeleri yeniden değerlendirmesi gerekmektedir.

Bu konu ile ilgili olarak Başsavcılıktan alınan görüşte Salamis Sit Alanı’nda koruma ve ziyaretçilere yönelik olarak kafeterya ve satış üniteleri düzenlemesinin gelişme yapılabilecek hususlar arasında olduğu ve zaten Anıtlar Yüksek Kurulu onayı ile yayınlanan bu gelişmelerde ayrıca Kuruldan onay alınmasına gerek olmadığı açıkça belirtilmekte olup yetki Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğündedir.

Mağusa Suriçi’nde bulunan Venedik Evi; Kaçak veya izinsiz inşaat faaliyetleri ile ilgili yasal işlem başlatılmalıydı. Turizm ve Çevre Bakanlığı mührü kırdı ve tahribata göz yumdu!

Venedik Evi isimli listeli binada restorasyon projesi olmaksızın bazı izinsiz inşaat faaliyeti tesbit edilmiştir. Bu konu Anıtlar Yüksek Kurulu toplantısında görüşülmüş ve bir karar alınmıştır. Karara uyulmadığı için ilgi bina Müdürlüğümüze bağlı Gazimağusa Bölge Şube Amirliği tarafından mühürlenmiştir.

Mağusa’da Serbest Liman içinde bulunan taş ocağı ; Azimli yıkım izni vererek aceleci veya hatalı davranmıştır!

Mağusa’da Serbest Liman içinde bulunan taş ocağı ile ilgili herhangi bir yıkım izni veya olay yoktur. Bahse konu antik taş ocağı kısa bir süre sonra ihaleye çıkılıp Gazimağusa’da devam eden veya başlayacak olan restorasyonlar için taş bu ocaktan temin edilecektir.

Kardeşe kıyak ! Şömineli Ev diye bilinen tarihi binada elektrik projesi işini de kardeşi Ali Azimli’ye vermiş!

Şömineli Ev diye bilinen tarihi binada elektrik projesini Sn. Hasan Hüral hazırlamıştır. Bu hizmetinin karşılığı olarak kendisine KDV dahil 4,141.20 TL ödeme yapılmıştır. Makbuz ekte gönderilmektedir. Sn. Ali Azimli kendisi ile gurur duyduğum en büyük abim olup Yüksek Elektrik Mühendisidir ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden öğretim görevlisi olarak emekli olmuştur. Kendisi benim ricam ile dönem dönem Şömineli Ev’de yapılan elektrik işlerini kontrol etmiş ve Müdürlük olarak kendisine tek kuruş ödenmemiştir.

Saygılarımla”

Fuat Azimli

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü

Sadece merak İşte?

Merkez Bankası Başkanı nerede?

Aylar geçti ama…

Bizim hala bir Merkez Bankası Başkanımız yok!

Tamam bu konuda ipler tamamen TC Merkez Bankası’nın elinde ama…

KKTC devleti olarak böyle önemli bir kurumun başına halen atama yapılmaması da devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır!

Şimdi buradan atayın bir tane müdür yerli diyeceğim ama…

Biliyorum hepiniz güleceksiniz!

Kriz beklentisi var?

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı en doğru olanı yaptı…

Hem bütçeye onay verdi hem de hükümete 100 günlük süre tanıdıklarını belirtti.

Ama diğer muhalefet sempatizanları öyle değil!

Hükümetin bozulmazı için çeşitli kriz senaryoları üretiyorlar…

Yani kriz olsun hükümet bozulsun ya yenisi gelsin ya da erken genel seçim yapılsın!

Birazcık sabretseniz olmaz mı yani…

Daha çok yeniler!

Tamam arada sırada bir takım acemilikler yapıyorlar ama…

Yine de bir süreliğine şans vermek gerek!

TSK’ya nasıl yardım yapılır?

Belirli gruplar bireysel olarak Afrin’e başarılı bir operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne maddi yardımlarda bulunuyorlar…

Gazetelerde bu haberleri okuyan vatandaş da bizi arayıp bu yardımların nasıl yapılacağını soruyor!

Planlı bir organize yok yani…

Acaba diyoruz devlet olarak bir girişimde bulunulsa da vatandaşın Mehmetçik’e yardımda bulunması sağlansa fena mı olur yani?

Vatandaşlık tartışmaları!

Hükümetin en büyük zaaflarından bir tanesi…

Şaibeli vatandaşlıklar tespit edilmiş!

2 bin vatandaşlık inceleniyormuş…

Falan filan!

Vazgeçin artık ortalığı karıştırmaktan…

Yapın araştırmanızı, iptal edin yasal olmayan vatandaşlıkları!

Bitsin artık bu tartışmalar…

MESAJ KUTUSU

Sayın Fuat AZİMLİ, biraz ön yargılı yorumların da olduğu suçlamalara karşı cevabi yazınızı yayınlıyoruz ama Ombudsman gibi bir kurumun raporunu niçin başkalarını suçlayarak yorumlama gereği duyduğunuzu anlayamadık! Bu kadar erginliğe ne gerek vardı ki!

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, genel başkan adaylığınız kesinleştikten sonra bundan böyle artık araziye çıkacağınız ve ülkeyi baştan sona kadar gezme kararı aldığınız söyleniyor. Doğru bir karar çünkü partili artık sizi arasında görmek istiyor…

Sayın Ulaş GÖKÇE, Mağusa Bağımsız Belediye Başkan adaylığınız hayırlı olsun. Cesur bir karardı doğrusu da ittifak konusunda bazı sıkıntılar yaşanabilir çünkü siyasi partiler de kendi adaylarını artık belirlemeye başladı. Ha keşke onlarla bir istişarede bulunsaydınız!

Sayın Mehmet ÇAĞLAR, pek muhterem validenizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhumeye Tanrı’dan rahmet size ve tüm aileye sabırlar dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin…

Sayın Tolga ATAKAN, bir akan olarak sosyal medyada her eleştiriye cevap verip gereksiz tartışmaların içinde bulunmak çok da şık gözükmüyor! Bir süre kulaklarınızı tıkayıp sadece icraat yapmaya ne dersiniz?

Sayın Asil NADİR, Geçitkale projesi için Rusya’dan stratejik bir ortak bulduğunuz ve çok yakında yoğun bir çalışma ortamı içine gireceğiniz konuşuluyor! Artık kaynak sorunun da kalmadığına göre sıkıntılar bitmiştir değil mi?

Sayın Cemal ÖZYİĞİT, eğitim gibi fazlasıyla hassa bir konuda hala bürokratlarınızı atayamıyorsanız ve bunu başka bir ortağın genel başkanı istiyor diye bekletiyorsanız yanlış yoldasınız demektir! Adam gibi iş yapacak kişileri atarsanız kimsenin şikayet hakkı da olmaz!

Sayın Mertdoğan SOYALAN, emekli olduğu halde çalışmaya devam eden bir kamu hizmetlisi daha herhalde ada sınırları içinde yoktur! İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne nereden müdür bulacaklar bilemeyiz ama sizin gidişiniz epey hissedilecek gibi…

Sayın Mehmet ÇAKICI, hem meclis dışında hem de muhalefette olan bir siyasi partinin iki tane birden günlük yayın yapan parti gazetesi çıkarması biraz zor olmuyor mu? İkisini birleştirip daha güçlü bir yayın organı yaratmaya ne dersiniz?

Sayın Nidai GÜNGÖRDÜ, yerel seçimlerde adaylığınız kesinleştikten sonra bu kez ipleri daha fazla sıkı tutmaya başladığınız ve seçim ekibinizi de şimdiden kurduğunuz söyleniyor. Siyasette işi şansa bırakmamak lazım değil mi?

Sayın Mehmet DEMİRCİ, yerel seçimlerde bazı partililerinizin size karşı ciddi bir tepkisi olduğunu biliyor muydunuz? Seçim kaybeden bir kişinin bir kez daha aday olmaması yorumları yapılıyor, bundan böyle Allah yardımcınız olsun artık!

Sayın Akın AKTUNÇ, haftanı yedi günü geç saatlere karşı örgütlere yaptığınız ziyaretler dikkatlerden kaçmıyor. Yani bu işi inada bindirdiniz ya ancak helal olsun deriz! Madem ki bir kere çıktınız yola artık pes etmek yok değil mi?

Sayın Besim TİBUK, Ramazan ayı ve hac zamanı konusunda yaptığınız açıklamalar dini çevrelerde çok olumlu karşılanmadı! En iyisi bu işlere hiç bulaşmamak ve geleneklere sadık kalmak, zira yanlış anlaşılmalara da neden olabilirsiniz!

Sayın Fikri ATAOĞLU. Afrin’de şehit düşen kahraman binbaşının vasiyetini yerine getirme kararı alıp aileyi KKTC’ye getirme girişimleriniz memnuniyetle karşılandı. Ailenin acısı daha çok sıcak ama umarız kısa bir gelecekte bu ziyareti mutlaka yapacaklardır…

Sayın Ata TEPE, uzun bir aradan sonra yeni bir siyasi oluşum için kulislere başladığınız söyleniyor. Bu konuda Ankara’da da bazı temaslarda yaptığınız ve kısa bir süre sonra kamuoyunun önüne çıkacağınız iddiaları var…