Tüm yaşam bir bilinçle var olur, ve o bilinç doğanın her gün müthiş bir dengeyle ve düzenle doğumunu, dönüşümü ile var olur. Tüm bu doğanın ahenkine uymayan ve yaşamak için bu doğaya ihtiyac duyan insan ise, sırf akıl yolundan uzak bilinçsiz bir biçimde yaşamını sürdürür.
* * *
Biz bu ada yarısında okuma oranı neredeyse %80 in üstünde olan bir halkız, ancak günlük yaşantılarımız ve hayatımıza, geleceğimize yön veren tercihlerimize baktığımıza ise, akıl yolunu bulduğuna inandığımız insanların, aklın karanlığında savrulduklarını görmek ne kadar yalnızlaştırıyor insanı.
* * *
İşte sistem sizi kalıpları olan eğtim düzeni içerisinden elinize verdiği kurdeleli kartonla çıkardıktan sonra, kişisel gelişiminize özenmezseniz, kalıplaşmış, düşünemeyen köşeleri olan ve karanlığa gömülü bir vizyonla hayata atılırsınız. Şu an bu ada yarısında yaşadığımız bütün sorunların sebebi ise işte tam da bu yolla bizi yalnızlaştırıp, bireysel gelişimimizi toplumsal dönüşüme birleştirecek yol bulunamadığı, daha da kötüsü bireyselliğin çok büyük bir yalanla yaşıyor oluşumumuzdur.
* * *
Sevgili okur, tüm eğtim yaşantınız içerisinde yapmanız gereken, sanata yönelip ruhunuzu genişletmek, kitaba yönelip aklınızı yükseltmek, iyiliğe yönelip vicdanınızı eğitmeniz gerekir. İşte bunlarla bir bütün olarak donanan insan yaşadığı her yerin, karşılaştığı her canılının iyiliği ve güvenliği için mücadele ederse, bu adanın yarısını iyiye yönlendirecek akıl yolunu bulacaktır.

İnsan muhteşem donanıma sahip canlılardır, bu mükemmelliği doğru şekilde donatırsak bağımsızlığımızı tüm dünyaya haykırırız….