Bu işte büyük bir terslik var, hem de çok büyük…
UBP’de kurultaya tam iki ay kala resmen üye enflasyonu yaşanıyor!
Biraz panik biraz da can havliyle…
Ve işin tuhafı yapılan binlerce üyenin birçoğundan genel başkan Özgürgün’ün haberi bile yok!
Haberi olmadığı gibi yapılan ciddi sayıdaki üyeler kime oy vereceklerini bile bilmiyorlar!
Çünkü üyelikleri biraz metozori biraz da çeşitli vaatlerle yapıldı…
Bu konuda ciddi ihbarlar alıyoruz ve durumu Özgürgün’ü arayarak bildirdik, o da dikkatli olacağını söyledi…
Umarız çok geç olmaz!
Bakın bizi Güzelyurt’tan arayan ve bölgenin çok güçlü isimlerinden birisinin söyledikleri;
“Sevgili Levent,
UBP’de üye kayıt sistemi tam bir rezalete dönüştü!
Parti ile hiç alakası olmayanlar veya seçimlerde partiye ihanet edenler öncelikle üye kaydediliyor…
Senelerdir üye ve delege olan partililerin üyelikleri düşürüldü. Örneğin son seçimlerde Yuvacık köyünde UBP’ye 6 oy çıktı ama şimdi oradan 11 üye yapıldı.
Durum üç aşağı beş yukarı aynıdır, hedef üye oyunları ile kurultay kazanmaktır.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş beye seçim kaybettiren ekip şimdi UBP’de üye oyunları ile iktidarda kalmak ister…
Yine dün Girne’den UBP’li çok güçlü bir kişi aradı, yaşanan üyelikler nedeniyle şaşkınlığını ve üzüntüsünü dile getirdi…
İşte o mesaj;
“Sayın Özadam,
Sizi UBP’nin Girne’de yaptığı üye listelerini incelemeye davet ederim…
UBP’li var UBP’li olmayan var başka partili olarak bilinen çok sayıda kişi var!
Bu konuda ilçe başkanı tarihi bir hata yapıyor, binlerce üyeden en az bin kişisi kime oy vereceğini bile bilmiyor.
Dost sohbetlerinde buluşup kime oy vereceklerini tartışıyorlar, tam bir kararsızlık yaşanıyor!
Özellikle Girne’de yapılan üyeler serseri mayın gibi ve genel başkanımızın elinde patlayabilecek bir ortam oluştu…
İster istemez düşünmeye başladık, acaba burada Hüseyin Özgürgün’e bir komplo mu hazırlanıyor?
Hele de öyle isimler var ki diğer adaylara oy verecekleri bilindiği halde zorla üye yapıldılar…”
Bu arada hatırlarsanız Cuma günkü yazımızda TDP’den geçen yıl belediye seçimlerinde meclis üyesi adayı olan Dicle Güçlüsoy adındaki vatandaşımızın da UBP’ye üye yapıldığı yazmıştık.
Dicle hanım sağolsun aradı ve üyeliğini doğruladı…
Ama çok da anlamlı bir açıklama yaptı, işte o ibret dolu mesajı sizlerle paylaşıyoruz;
“Merhaba Levent Bey,
Öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Mesajınızı aldım ve cevap hakkı doğduğu sizinde merağınızı gidermek amaçlı size yazma ihtiyacı duydum.
Ben bu adayı çok seviyorum aşığım. 13 yıldır edebiyat öğretmeniyim 5 yıldır evliyim fakat hala babamın eline bakıyorum çünkü bir işim yok ama tek bir gün bile bu adayı terk etmeyi düşünmedim çünkü benim atalarım dedelerim buralı ve ben bu adaya aidim. O zaman ben bu ada için neden bir şeyler yapmayım, neden bir katkı da ben koymayım diyerek sağcı solcu Eroğlu veya Akıncı taraflısı olmadan bir eyler başarabilmek için siyasete atıldım önceden de kimsenin hakkında tek bir söz etmedim.
TDP meclis üyeliğimde Sayın Zeki Çeler'in büyük katkısı olmuştur başarılı bir oy aldım fakat kazanamadım. O seçimlerden sonra yine önüm kapandı ve ben nasıl bu ada için bir şeyler yapabilirim, kim destekleyebilir beni diye düşündüm, tabi bundan önce birkaç atılımım daha olmuştu ve yine duyarsız kalındı.
Şimdi UBP den bilerek mi üye oldum diye soruyorsunuz...
Evet bile isteye oldum. Sağcı veya solcu olarak ya da bir çıkar sağlamak amacıyla kesinlikle değil. Önümde şu anda yapabileceğim bu vardı ve bu oldu. Bütün partilere ve bütün görüşlere saygım sonsuz ama lütfen bu görüşler illa ki sağdır-soldur diye düşünülmesin.
Tek istediğim bu ada için en iyisi olsun ve biz gençler de bunun için çaba harcayalım. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, tekrardan teşekkürler…”
 
(Dicle Güçlüsoy)
 
 
“Üstel dostumdur, makam pazarlığı yapmadım”
 
“Sayın Özadam,
Bugün, (Cumartesi günü) köşenizde yer alan bir okur mektubunun içeriğine yönelik cevap verme gereği duydum.
Meslek hayatını müşavir olarak sürdüren arkadaşlarım gibi hiçbirimiz bu pozisyonların yaratıcısı değiliz. Buna karşın, siyasetçinin yaratıp devam ettirdiği bu pozisyon ile ilgili eleştirilerin bir anlamda mağdur olan müşavirlerce savunulmak zorunda kalınmasını anlamakta zorlanıyorum.
Müşavir sistemini yaratanlar ve devam ettirenler siyasetçiler, bu çerçevede muhatap da onlar aslında. Ünal Üstel bey ile ilişkilendirilen şahsıma yönelik iddialara gelince, meslek hayatımın hiçbir dönemi makam pazarlığını barındırmaz tam aksi makamdan kendi isteği ile ayrılmış birisiyim. Bununla birlikte dostluklara verdiğim önem bazında katkım istendiği her alanda dostlarıma ve değer verdiğim insanlara elimden geleni yapmak karakteristiğimdir.
Bu çerçevede müşavirlik ölçütlü küçümseme amaçlı cümlelerin hiçbirini kabul etmediğimi belirtir, geleceğe yönelik hiçbir makam ve mevki pazarlığım olmadığını çok açık yüreklilikle söyleyebilirim.
Saygılarımla…
 
(Derviş GEZER)
 
 
 
“İsim benzerliği…”
 
“Sevgili Levent Bey,
25 Ağustos 2015 Tarihli yazınızın Mesaj Kutusu bölümünde şahsımın UBP üyesi olup olmadığı sorusunu sormuşsunuz. Benim herhangi bir siyasi partiye üye olamayacağımı doğru bir şekilde açıklamışsınız. Yaptığım küçük araştırmada söz konusu üyenin Hatay doğumlu olup Gönyelide ikamet ettiğini öğrendim. Benimle bir ilgisi sadece isim benzerliğinden ibarettir.
İyi Çalışmalar…”
 
(Ali YAMAN)
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Hasan BAŞOĞLU, bakanlığınızın ek mesailer konusunda hassasiyetini biliyoruz ama G.Mağusa gümrüğünde bazı şube amirleri 40 saat kuralı olmasına rağmen 100 saatin üzerinde ek mesai yazıyorlar. Hele onları denetlemeye gelen arkadaşın da bir ek mesai saatlerinin toplamına bakmanızı tavsiye ediyoruz.
Sayın Nidai GÜNGÖRDÜ, Karaoğlanoğlu İlkokulu’na belediye olarak yeni tuvalet yaptırmanıza bir şey diyeceğimiz yok hatta taktir de ederiz ama nedense bu işleri hep sizin enişte alıyor işte ona itirazımız var!  Diğer esnaf isyan etmeye başladı bilesiniz!
Sayın Hasan Nihat ERDURAN, Ercan kavşağı-Ercan arası yaklaşık 4 kilometre, bir o kadar da geliş 8 kilometre. Bu gidiş-geliş yolun ortasındaki beyaz çizginin maliyeti size göre ne kadar olur. 20 bin TL mi yoksa 30 bin TL mi? Burasının ihalesiz 535 bin TL’ye yaptırıldığını biliyorsunuz değil mi? İyi de perde gerisinde kim ve kimle var?
Sayın Zorlu TÖRE, aslında siz de bugün adaylığınızı açıklayacaktınız ama Ersan bey açıklama günü olarak bugünü seçinde siz de Çarşamba gününe tehir etmişsiniz. Adayların dayanışması buradan da belli oluyor değil mi? Hadi bakalım hayırlara vesile olsun, Allah utandırmasın…
Sayın Halil ORUN, son günlerde Tahsin Ertuğruloğlu’na yaptığınız ziyaretlerin amacı merak edilir oldu…Çok büyük ihtimalle kurultayla ilgili değil mi? Bölgenin büyük gücü olarak işaret edeceğiniz aday orada hep bir adım önde olacak…
Sayın Önal DORAK, sizin Frankfurt turizm ataşelik işi ne yazık ki 2016 yılına kaldı. O kadar senedir oradasınız ha keşke bir de Almanca kurslarına gidip bu konuda büyük bir kazanım elde etseydiniz. Henüz geç kalmadınız bizden dost tavsiyesi…
Sayın Mehmet DEMİRCİ, UBP kurultayı için yapılan nabız yoklamalarında şimdiye kadar renginizi belli etmemişsiniz ama bir aday var ki onun kazanmaması için tüm gücünüzü kullanacağınızı söylüyormuşsunuz. Merak ettik doğrusu bu ismi!
Sayın Menteş GÜNDÜZ, çok muhterem ve sevilen insan ağabeyinizin zamansız vefatını büyük üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve yaslı aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin…
Sayın Ahmet SENNAROĞLU, Geçitkale Festival açılışında Bakan Sucuoğlu’na öyle bir sarılmışsınız ki kimi sizi UBP’li kimi de Sucuoğlu’nu CTP’li sanmış. Sevgi ve saygının partisi yoktur değil mi? Doğru yoldasınız…
Sayın Kutlu EVREN, Girne’de üye yaptığınız çok kişinin tam bir serseri mayın misali olduğu söyleniyor. Listeyi çok acil gözden geçirmezseniz geri tepme ihtimali olduğu iddia ediliyor, bizden uyarması!
Sayın Songuç KÜRŞAD, sizin gazetenin spor sayfalarından şikayet eden bazı fanatikler diyor ki, bir süredir Türkiye takımlarının lig ve kupa maçlarının sonuçlarını niçin artık arka sayfadan vermiyormuşsunuz. Uzman sorusu değil mi?
Sayın Halil FALYALI, Bafra Turizm Bölgesi’nde iptal edilen bir araziye talip olup çok 5 yıldızlı bir tesis yapmak için kolları sıvadığınız söyleniyor. Tabi ki o araziyi alabilirseniz ne ala! O kadar çok talibi var ki bilemezsiniz…
Sayın Osman IŞISAL, Değirmenlik’ten özellikle de çevre temizliği konusunda o kadar çok tepki mesajı geliyor ki inanın biz de çok üzülüyoruz. Acaba diyoruz biraz rehavete mi düştünüz? Son döneminiz nedeniyle bu tür söylentiler var!
Sayın Ersöz PAŞA, düğün yoğunluğu artık son haftaya girdi ve sizin ayaklarda da derman kalmadı değil mi? İpek kızımız ile Kamil damadımıza şimdiden bir ömür boyu mutluluk ve saadetler dileriz. Ve umarız en kısa zamanda dede olma mutluluğunu size yaşatırlar…
Sayın Rasıh REŞAT, yıllar önce bir Cumartesi günü bir bakanımız arayıp bakanlıkta kahve içmeye çağırmıştı ama ben kabul etmemiştim. Çünkü altımda bir kot pantolon vardı ve tatil günü de olsa makama saygı meselesiydi. Bu arada o bakan şimdi bakan değil ama bana hala küs, ama o artık bakan değil, ben gazeteciyim! Mesajı olan alsın artık!