İddia şu;
Gazimağusa Belediyesi’nde 1 Ocak 2012 tarihinde kadrolanan 70 kişinin bir takım hakları, Belediye Başkanı Oktay Kayalp tarafından budanmak isteniyor.
Hani şu hemen her belediyede olan, doğul, giyim ve evlilik paraları…
Bize söylenene göre Oktay bey bu 70 kişiye bazı öneriler sunmuş ve CTP’ye oy vermeleri halinde hakların bir tamam ödeneceğini vaat etmiş.
Bazı çalışanlar buna ‘bize ahlaksız teklif yaptı” diyor!
Bazı diğer partilerin meclis üyeleri de bunu doğruluyor…

Seçimler çok yakın olduğu için böyle haberlerin her zaman yoğunlaştığını iyi biliriz.
Onun için bütün taraflarla konuşma ihtiyacı hissettik!
Öncelikle şunu belirtmek gerek ki Oktay bey gibi ilkeli bir başkanın çalışanına ahlaksız teklif yapma ya da çalışanlar arasında ayırımcılık yapacağına pek inanmayız ama sonuçta o da bir partilidir ve genel seçimlerde partisi için çalışıp, oy toplamaktadır.
Ayrıca buna eğer doğruysa ‘ahlaksız teklif’ değil de ‘partizanlık’ demek, daha doğru olur düşüncesindeyiz.

Görüştüğümüz diğer partilerin belediye meclis üyeleri ‘ahlaksız teklif’i doğruluyorlar.
Kayalp’ın 70 çalışana da el altından mesaj gönderip “CTP’ye oy verin haklarınızı tamam alın” dediğini savunuyorlar.
70 çalışana büyük haksızlık yapıldığını ve seçimlere alet edilmek istediklerini iddia ediyorlar.
Bu konuda Oktay Kayalp’a çok ağır suçlamalarda bulunuyorlar.

Bir de olayın sendika yanı var;
Belediyede yetkili Genel-İş sendikasının bazı yetkilileri ile konuşma fırsatı bulduk.
Sendika yetkilileri bize belediye yönetiminin bir takım teklifler getirdiğini kendilerinin de bunu referanduma götürdüklerini ifade ettiler.
Yani bugün toplu sözleşme imzalandı ve 70 çalışanın da aile yardımları konusunda hakları belirlendi.
Ama bazı sendika yetkilileri bize toplu sözleşmeyi istemeye istemeye imzaladıklarını söylediler.

Konu, Oktay Kayalp olunca, onu aramamak ve görüş almamak elbette olmazdı.
Öncelikle belirtelim ki ‘ahlaksız teklif’ iddiasını şiddetle reddetti.
Bunların spekülatif haberler olduğunu ve seçim malzemesi yapılmak istendiğini söyledi.
Ayrıca sendikanın teklifleri kabul ettiğini ve kendilerine de tebliğ ettiklerini ekledi.
Ama belli ki aydınlatma paralarının belediyelerden alınıp Kıb-Tek’e devredilmesi Oktay beyi de epey zora sokmuş.
Sırf bu yüzden yıllık 6.5 trilyon gibi bir zararları söz konusu.
Anladığımız o ki, belediye bu nedenle belediye gelirlerinde bir azalma yaşanmasa, 70 sonradan kadrolanan çalışan da eski çalışanlarlardan daha az aile yardımı almayacaktı.
Sonuçta, yine Oktay beyin ifadesiyle, 70 çalışan aile yardımlarında eski çalışanlardan daha az hakka sahip.
Yıla vurduğunuz zaman eski çalışanların yan hakları toplamda kişi başına 6 bin TL’yi bulurken, sonradan kadrolanan 70 çalışan kişi başına yılda 4 bin 750 TL yan hak alıyor.
Yani, bin 250 TL’cik bir fark.


GÜNÜN FOTOĞRAFI





MESAJ KUTUSU


Sayın Sunat ATUN,
dün akşam Alaniçi köy gezisinde büyük hayal kırıklığı yaşamışsınız. Sizi ne örgüt başkanı karşılamış ne de köy halkı. Yılların partilisi Hasan Ruso’ya ne yaptınız da bu kadar kızdırdınız?

Sayın Turgay AVCI, önceki gün akşam Çayönü’nde gençlere verdiğiniz ve 850 TL tutarındaki yemeğin yarısını Sunat Atun ile kardeş payı yapmışsınız. Seçim ittifakı böyle bir şey olsa gerek değil mi?

Sayın Mehmet ADAHAN, Vadili Belediyesi’nin çalışanları da ne yazık ki Haziran maaşlarını daha alamadılar. Özellikle memur statüsünde olanların maaşlarının gelecek ay ödeneceği söylentileri var doğru mu?

Sayın Hamit BAKIRCI, İskele’deki 5’li ittifak haberlerini duyunca tansiyonunuzun yükseldiği, başınızdan kaynar sular döküldüğünü duyduk. Siyasette daha çok yenisiniz alışacaksınız böyle durumlara.

Sayın Mehmet TEL,
her ne kadar bu seçim sisteminde bağımsız adaylara pek şans tanınmasa da düzgün kişiliğiniz her yerde konuşulmaya başlandı. Bu arada size özel seçim aracınız da epey ilgi topluyor. Ha keşke araya küskünlük girmeseydi de kendi partinizden aday olsaydınız.

Sayın Hüseyin YALYALI, TAK’ın resmi web sitesinde kadife bir devrim yapıp yönetim kurulu üyelerini devirmişsiniz. Vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun…

Sayın Tahsin ERTUĞRULOĞLU, Lefkoşa’da olmakla olmamak arasındaki çizgisindesiniz ve ayağınıza çelme takmak için uğraşanların sayısı her geçen artıyor. Acil eylem planını hayata geçirmenin zamanı geldi…

Sayın Erdal BARUT, hadi maaşları ödeyemediniz de ortalıktan kaybolmanın ne manası var işte onu anlayamadık. Çalışanlar ateş püskürüyor haberiniz olsun…

Sayın Ergün SERDAROĞLU, seçim kampanyasına biraz yavaş başladınız ama hızla yükselişe geçtiniz. Arap atları genelde böyle yapar değil mi? Kolay gelsin…

Sayın Özdemir BEROVA, Girne merkezde gayet iyi bir karma oy alacaksınız ama kırsalda hala adınızı bile duymayanlar varmış. Eski kurtların arasından sıyrılmak için gözünüzü kırpmadan çalışmak zorundasınız.

Sayın Ali Özmen SAFA, dün sizin Karpaz’daki otelin önünden geçtim içim parçalandı. Böyle devasa bir oteli bir şekilde mutlaka bitirmek zorundasınız. Yoksa milli servet heba olacak…

Sayın Yaşar ERSOY, muhterem babanızın vefatını üzülerek öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin…

Sayın Turan BÜYÜKYILMAZ, bölgenin ve adanın en fazla üyeye sahip derneği olarak 28 Temmuz seçimlerinde hangi adaylara destek vereceğiniz tartışma konusu olmuş. Bizim kulağımıza gelenler doğruyla şenlik var desenize…

Sayın Orhan TOLUN, yılların tecrübesi Ahmet Necati Özkan ne oldu da böyle seçim öncesinde kancayı size fena taktı? Aslında söyledikleri etik olarak da yanlış değil hani! Ara sıra büyük sözü dinlemek faydalı olabilir…

Sayın Bertan ZAROĞLU, sizin de diğer örgütler gibi karma oy konusunda üyelerinize çağrıda bulunacağınızı öğrendik. Bu demektir midir ki eski vekilleri zor bir süreç bekliyor. Zira şu sıralar herkesi bir intikam duygusu kapladı…

Sayın Fikri ATAOĞLU, Ahmet Kaşif’in de büyük desteği ile hızlı bir yükselişe geçtiğiniz ve ilk dörde girdiğiniz söyleniyor. Acaba diyoruz yıllardır kurduğunuz hayaller 28 Temmuz akşamı gerçek mi olacak?

Sayın Serhat İNCİRLİ, yıllarca beklenen büyük buluşma gerçekleşmiş ve sonunda Kebapçı Güner ile tanışma fırsatı bulmuşsunuz. Bu da demektir ki kilo grafiği hızlı bir yükseliş seyredecek. Afiyet bal şeker olsun.

Sayın Hüseyin ÖZTOPRAK, Güzelyurt’ta sizin büyük destek verdiğiniz aday listenin sonundan kurtulamadı. Aile içinde bu konuda minik bir pürüz yaşandığı iddia ediliyor, hakkınızda hayırlı artık.

Sayın Doğan ŞAHALİ, seçim çalışmalarında rakip partilerin sempatizanlarına bol miktarda sigara ikram etmeniz memnuniyet yaratmış. Sadece seçim öncesini değil sonrasını da düşünmek lazım değil mi?





Günün Fıkrası

Genç deve


Genç deve annesine sormuş
-"Anne niye bizim ayaklarımız bu kadar büyük?"
Anne cevap vermiş:
-"Çölde kuma batmamak için."
Genç deve tekrar sormuş:
-"Peki kirpiklerimiz niye bu kadar gür.
Anne tekrar cevap vermiş:
-"Çölde kum fırtınalarında kum kaçmasın diye."
Merakı yatışmamış olan genç deve bir soru daha sormuş:
-"Bizim niye hörgüçlerimiz var."
Anne deve sabırla yanıtlamış :
-"Çölde çok uzun süre susuz idare edebilmek için suyu hörgüçlerimizde depolarız."
Sonunda dayanamayan genç deve sormuş :
-"Peki biz Ankara Devlet Hayvanat Bahçesinde ne halt yiyoruz?"