Kuzenim anlatmıştı.

İngilterede Rahmetli babasına kanser teşhisi konunca apar topar tedavisine orada başlanmıştı.

Başlarda evde devam eden tedavi artık yeterli gelmeyincede  hastahaneye kaldırmak zorunda kalmışlardı.

Hastahanede hazırlanan odası tek kişilik bir odaydı ve  suıt oda  tarzındaydı.Bir hastanın ve ziyarete gelecek yakınlarının ihtiyaçlarına  cevap verecek konforlu ve  temizdi.

Tabii babaları hastahaneye yatınca  onu bırakmak istemeyen kuzenim   doktora babasının yanında annesi ile birlikte dönüşümlü kalabileceklerini dışardan bez ilaç istenirse alıp gelebileceklerini  söyleyince doktorun cevabı öncelikle KKTC de Hükümet edenler ve bu göreve soyunanlar için  ders olabilecek bir cevaptı.

Doktor şöyle demişti

Kızım sen babanın kızısın .Anlıyorum ona bu son günlerinde iyi bakmak istiyorsun.Merak  etme .Bizimde   en az senin kadar iyi bakacağımıza endişen olmasın.

Vücudunu sık sık sileceğiz. Sakal traşını yapacak.Yemeğinide yedireceğiz.

Altınıda  gerektiğinde biz değiştirecek temizleyeceğiz.

Tüm bunları senin yapmanı baban istermiydi sanırsın.Son günlerinde babanın seni yada senin babanı böyle hatırlamasınımı istersin.

Dışardan bir şey almanızda gerekmiyor.Babana bakması için para ile birini tutmanda gerekmiyor.Sağlıkçı biziz.Bunları biz yapacağız.

Şimdi bunu niye anlatım diyeceksiniz.

Sağlık Bakanlığının Devlet Hastanelerinde sertifikalı hasta refakatçisi olarak çalışmak isteyenler için düzenlediği eğitim

 bitmiş.Hasta refaketçilerinede düzenlenen anlı şanlı törenle sertifikalarını almışlar.

Hastalara bakmak sağlık servislerinin görevi olması  gerekirken bu memleketin Devlet Hastahanelerinde yıllardır 3. Dünya ülkelerinde bile olmayan bir sağlık hizmeti anlayışı ile hastalara hasta yakınları yada 3.dünya ülkelerinden gelen bakıcılar bakmakta.Bazısı koltuğunu, bazısı yanına battaniyesinide alarak hasta odasında bir köşeye yerleşmekte.

Kadın kocasının  ,kızı babasının ,abi kardeşininin altını temizlemekte.Biraz parası olanlarda yövmiye ile Türkmenistanlı yada Taiwanlı bakıcı tutmakta.

Şimdi bu rezilliği ortadan kaldıracak ve eğer yoksa hastabakıcı istihdam edeceğimiz yerde  hastalar için bu kez  yövmiyeli

 sertifikalı refakatçi yetiştirmekle övünüyoruz

Bumu Sosyal Devlet ? Bumu vatandaşın Anayasadaki Sağlık hakkı?