Habertürk'ten Ümran Avcı'ya konuşan Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı olan Erhan Kolbaşı 'Galaktik Diplomasi' kitabında, dünya dışı uygarlıklarla buluşmanın yakınlaştığını söylüyor.

ABD ve diğer ülke hükümetlerinin UFO'ların varlığını gizlediğini öne süren Kolbaşı'nın iddiasına göre; sanılanın aksine UFO'lar savaş değil, dünyanın geleceği için işbirliği istiyor.

Kolbaşı, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) son olarak dünya benzeri 7 yeni gezegen keşfine atfen "Olası ifşaat sürecinde kamuoyunu hazırlamak amacıyla Güneş sistemimiz dışında yaşam olasılığına dair bulguları içeren haberlerin hızlandırılacağını" ifade ediyor.

"İSTİLA AMAÇLARI YOK"

Galaktik diplomasinin bildiğimiz anlamda klasik diplomasiye benzemeyeceğini söyleyen Kolbaşı, "Açık ve kitlesel temaslar başladığında uygulanacak galaktik diplomasinin görevi yerleşik düzenin korunması değil ‘değişimin idaresi' olacaktır" dedi. Kolbaşı "Dünya dışı uygarlıkların gezegenimizi istila etmek niyetinde olduklarına dair hiçbir bulgu yok. Bizden binlerce yıl ileri düzeydeki uygarlıklardan söz ediyoruz. Saldırganlık güdülerini çok önceleri geride bırakıp evrensel etik değerleri benimsemişler. Niyetleri olsaydı bunu çoktan uygularlardı. Dünyaya geliş amaçları büyük oranda pozitif motivasyon içeriyor" diye konuştu

"GEZEGENİMİZİN EKOLOJİSİNE ÇOK ÖNEM VERİYORLAR"

Kolbaşı dünya dışı varlıkların gezegenemizin ekolojisini olumsuz etkileyecek olaylara doğrudan müdahale ettiğini iddia ederek "Dünya'yı ziyaret eden kozmik konuklar gezegenimizin ekolojisine çok önem veriyorlar. Çünkü dünyamız tür çeşitliliği ve genetik havuzun genişliği bakımlarından evrende nadir gezegenlerden bir tanesi. Dünyayı canlı bir kütüphane olarak görüyorlar. DNA örnekleri aldıklarını da biliyoruz. Nükleer gücü en ilkel düzeyde kullandığımızı ve ateşle oynadığımızı söylüyorlar. 1986'daki Çernobil nükleer kazasına doğrudan müdahalede bulundular ve 4 saat boyunca tesis personelinin gözleri önünde reaktörü soğuttular. 2011'de Fukuşima nükleer kazasında da reaktör üzerinde görüntülendiler" ifadelerini kullandı.

"KOZMİK BULUŞMA YAKLAŞIYOR"

"Kozmik dostlarımızla tarihi buluşma anı yaklaşmakta" diyen Kolbaşı, "Bu tarih, insanlığın genel bilinç ortalamasını ne kadar çabuk yükseltebileceğine bağlı. Buluşma sonrası değişim iyi yönetildiği takdirde olağanüstü bir dünya bizi bekliyor. Teknolojide, tıpta, ruhsal büyümemizde, evren anlayışımızda eşi benzeri görülmemiş gelişmelere tanık olacağız. Bu değişim savaşları ve terörü de bitirecek. Yepyeni meslekler ortaya çıkacak"

"ESKİ ABD BAŞKANI İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜLER"

Uzaylıların gelişiyle gezegendeki petrol temelli dünya ekonomisinin çökeceğini umut eden Kolbaşı "Kozmik dostlarımızın elindeki son derece gelişmiş, sıfır maliyetli temiz enerji sistemleri petrol temelli dünya ekonomisini çökertecektir. Sıfır maliyetli enerji üretim sistemleri devreye girdiğinde dünyada yoksul ülke kalmayacak. Büyük devletler dünyadaki sınırsız kontrollerini kaybedecekler" dedi.

Dünya dışı varlıkların bazı dünya liderleri ile de görüştüğü kanısında olan Kolbaşı "Sadece ABD ile iletişim kurmadılar. 1940- 50'lerde nükleer program geliştiren Sovyetler Birliği ile de temas kurduklarına dair önemli veriler var. Başkan Eisenhower'la 1954 yılında yüz yüze görüşme yaptılar" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim