Öncelikle dikkat etmeniz gereken tek şey muzu soyduğunuz zaman kabuğu kullanmanız. Bekletilmiş muz kabuğunu kullanmak sizler için faydalı olmayacaktır.

1- Diş Beyazlatma

Muz kabuğunu bir hafta boyunca bir dakika dişlerinize sürdüğünüzde oldukça maliyetli olan diş beyazlatma uygulamasını gerçekleştirmiş olacaksınız.

2- Siğilleri Giderir

Siğilin olduğu bölgeye muz kabuğunu uygulayın ve bir gece boyunca bekletin. Böylece hem var olan siğilleri yok eder hem de yenilerinin oluşmasını engeller.

3- Sivilce Oluşumunu Engeller

Muz kabuklarını sivilcelerinizin olduğu bölgeye günlük beş dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. ve var olan sivilceleriniz tamamen gidene kadar bu uygulamaya devam edin.

4- Yaşlanmayı Geciktirir

Eğer kuru bir cildiniz varsa muz kabuklarını püre haline getirin ve bir yumurta ekleyin. Ardından yüzünüze uygulayın ve beş dakika boyunca bekleyin. Böylece cildiniz kolaylıkla nemlenecektir.

5- Cilt Hastalıklarını Tedavi Eder

Muz kabuğu ciltteki tahriş ve kızarıkları gidermenin yanı sıra sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. Sorunlu bölgeye uygulayacağınız muz kabuğunu beş dakika boyunca bölgeye temas ettirmeniz yeterli.

Editör: TE Bilisim