“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2013”e başvuru kabulü sürüyor.


Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2013”e başvuru kabulü 10 Mayıs 2013 tarihine kadar devam ediyor.

Genç kuşak ressamların anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı olan ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”’nın bu yıl beşincisi gerçekleştiriliyor.

Başarı ödülü almaya hak kazanacak eserlerin her birine 2 bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2013”’te başarı ödülü ve sergileme alacak eserler, 4-14 Haziran 2013 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’de sergilenecek.

1 Ocak 1978 ve sonrasında doğan 35 yaş ve altındaki KKTC uyruklu tüm sanatçıların katılabileceği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”’nda geçtiğimiz yıllarda ortaokul eğitimi almakta olan genç sanatçıların eserleri sergilenmeye değer bulunmuştu. Yarışmaya katılacak eserlerin en geç 10 Mayıs 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar alındı belgesi karşılığında Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Şartnamesi Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden temin edilecek olan yarışmaya katılacak sanatçılar, eserlerinde kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbest bırakılırken, yarışmaya en az üç, en çok beş eser verebilecekler.

Son iki yıl içerisinde üretilmiş, kısa kenarı en az 35cm ve uzun kenarı en fazla 200cm olarak belirlenmiş eserler daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş olması gerekiyor. Yarışmaya verilecek eserler Feridun Işıman, Hikmet Uluçam ve Hüseyin Özinal’dan oluşan Yarışma Seçici Kurulu tarafından değerlendirilecek.

Ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olan Seçici Kurul’un Yarışma’da sergilenmeye değer bulacağı eserler içerisinden üç esere, derecelendirme yapılmaksızın Başarı Ödülü’ne layık görülecek. Eserlerin başarı ödülüne aday olabilmesi için, eser sahibi sanatçının en az 2 eserinin sergileme alması şartı aranıyor.

Başarı ödülüne değer görülen eserlerin Kültür Dairesi Müdürlüğü’ne bırakılacağı yarışmada, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın, eser sahibinin ismini belirtmek kaydı ile bu eserleri ticari amaç dışında kullanabilecek. Yarışmada başarı ödülüne değer görülen eserlerin telif hakkı ise eser sahibine ait olacak.
 
Editör: TE Bilisim