Sibel hanım ilk bombalarını patlattı.
Vakıflar İdaresi’ne ait arazilerin yasa dışı yollardan önce Vakıf arazisi olmaktan çıkarılıp sonra birilerine peşkeş çekilmesi olayı.
Madem ki olay savcılığa havale edildi, bundan sonra bize fazla bir şey söylemek düşmez.
Ara sıra savcı beyi arar, olayın akıbetini öğrenmekle yetiniriz.
Umarız bu da her zamanki gibi yılan hikayesine benzemez ve eğer varsa suçlular, devleti zarara sokanlar belirlenip cezalarını da çekerler…

Hatırlanacağı üzere geçici hükümet göreve ilk geldiğinde Girne’nin en müstesna bölgelerinde İTEM arazilerinin nasıl tarım arazisine çevrilip birilerine kiralandığını ortaya çıkarmıştı.
Onun için bu hükümet bizim için ‘Kayyum Hükümeti’dir!
Geçtiğimiz günlerde Sibel hanımla makamında görüşmemizde elinde kocaman bir dosya vardı.
Girne ve civarında çok değerli arazilerin nasıl tarım arazisine çevrilip birilerine beleşe kiraya verildiğine dair…
Sayamadık ama onlarca olduğunu gördük…
Sibel hanım dosyadaki sayfaları çevirdikçe çevirdi, kimler var kimler dedi…
Bir türlü açıklamadı!

UBP hükümetinin karagözlüğüne bakın hele;
Girne’nin en müstesna bölgelerinde ki dönümü binlerce sterlin değerindeki arazileri tarım arazisi kapsamına sokuyor ve dağıttıkça dağıtıyor.
Hem de yıllığı bin TL gibi çok komik rakamlara…
Sibel hanım tek bir isim bile vermedi bize!
Belki de mahcup etmemek için kimseyi…
Belli etmedik ama içimizden ayıpladık kendisini…
Daha şeffaf olmasını, isimleri de zikretmesini beklerdik doğrusu…

İsim vermedi ama meslek zikretti en azından…
Bazı gazeteciler var dedi…
Sendikacıların olduğunu da ekledi…
Bazı doktorlar, hatta işadamları…
Gazeteci, sendikacı, doktor ve işadamı!
Tarım arazisi kime verilir bilir misiniz?
Tarım ile uğraşana ve aynı bölgede ikamet edene…
Tarım ile uğraşsın diye!
Peki onlarca bölgede oturmadığı halde tarım arazisi alan, bazı gazeteciler, sendikacılar, iş adamları ve doktorlar bu arazilere yapmışlar bilir misiniz?
Son derece lüks, havuzlu tripleks villalar…
Onun için biraz tepkiliyiz Sibel hanıma…
Nezaket kurallarını fazla abartıp, kimseyi kırıp gücendirmek istemediği için…


GÜNÜN FOTOĞRAFI




MESAJ KUTUSU

Sayın Derviş EROĞLU
, sessiz ve derinden de olsa artık araziye indiğiniz yönünde duyumlar almaya başladık. Seçim olacak da sizin adınızdan bahsedilmeyecek hiç olur mu? Son hafta sürprizleriniz merakla bekleniyor.

Sayın Yüksel ÇELEBİ, mesai saatlerinde belediye çalışanlarına yeşil tişört giydirip broşür dağıttırdığınız gözlemlenmiş. İnsaf da dinin yarısı yani, öğlen sıcağında insanlara eziyet etmek diye ancak buna derler…

Sayın Oğuz KÖSE, İskele’de 5’li ittifak operasyonunun başında sizin de adınız anılmaya başladı. Söyleme dostuna, o da söyler dostuna atasözünü sanırız unuttunuz. Gazanız mübarek olsun…

Sayın Ahmet ÇALUDA, partinizin Aşağı Bostancı mitingi beklediğinizden daha sönük geçince merkezden epey tepki aldığınızı duyduk. UBP ilk kez bu kadar bir seçim öncesi bu kadar organizasyon bozukluğu yaşıyor.

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, siz her ne kadar 700 bin sterlin konusunda kuruş görmedim deseniz de eski Maliye Bakanı’nın verdiği kağıt dolayısıyla bir bankadan yüklü miktarda bir para hesabınıza yatmış. Bu olayın peşinde çok sayıda kişi var bilesiniz.

Sayın İsmail BAŞARIR, Alayköy çevre yolunun asfaltlama ihalesinin iptal edildiğini ve bu sabah 09.00’da ilgili firmalarla çok özel bir toplantı gerçekleştirdiğiniz söyleniyor. Umarız haksız rekabetin önlenmesi için gerekli tedbirleri almışsınızdır.

Sayın Talip ATALAY, UBP hükümetine karşı Vakıflar İdaresi’nde başlatılan operasyonda sizin de yer aldığınız ve yerinizi sağlamlaştırmak için bu yola başvurduğunuzu öğrendik. Bu sıralar her şey mübah sayılmalı değil mi, siz de haklısınız…

Sayın Sami DAYIOĞLU, İskele Balıkçılar Birliği üyeleri idari bina konusu ve balon balıkları ödemesinden dolayı teşekkür mesajı göndermişler. Madem ki onları mutlu ettiniz ne mutlu size…

Sayın Önder SENNAROĞLU, İskele bölgesinde Kürk kökenli milletvekili adayı çıkarmamanız Ankara’da konu edilmiş ve buraya gönderilen mesajlarda binlerce oyun başka partilere yönlendirilmesi istemiş, bilginiz olsun istedik…

Sayın Mustafa GÖKMEN, sizin 5’li ittifaktan haberiniz olmayabilir ama özellikle Kaplıca’da bu iş için görevlendirilen iki kişi yoğun kulislere başladılar bile. Bu arada son günlerde partiye mühür için kulis yaptığınız görülüyormuş.

Sayın Turgay AVCI, insanların ağzı torba değil ki büzesiniz, siz her ne kadar Sunat Atun ile yapılan işbirliğini inkar etseniz de gençler öyle demiyor. Sonra masanın parasını ortak ödediyseniz bunda ne gibi kötülük olabilir ki?

Sayın Faiz SUCUOĞLU, size yakın görünen bazı gençlerin ikili oynadıkları ve başka adaylarla da dirsek temasında olduğu duyumları geliyor. Bu seçimlerde maddiyat ilk kez bu kadar ön planda dikkatle olmak gerek.

Sayın Mehmet ÇAKICI, Lefkoşa’daki aday tanıtım gecesinin televizyonlardan canlı yayınlanması biraz ters tepki yarattı diyorlar. Ayrıca gazete reklamları o kadar kötü ki dikkatlerden kaçmıyor.

Sayın İzzet İZCAN, sol kesimin tepki oyları hızlı şekilde size doğru akıyor. Barajı geçemezsiniz bile ilk bu kadar yakın olacağınız söyleniyor. Biraz asılın bakalım belki bir sürpriz yapabilirsiniz…

Sayın Bülent BERKAY, Asbank genel müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Umarız iş hayatındaki başarınız ileride siyasete de yansır ve böylelikle ülkenin kötü kaderinin önüne geçilir…

Sayın Atay Ahmet RAŞİT, bugün Mağusa’da Temel Sağlık Hizmetler Dairesi ile Spor Dairesi’nin elektriklerinin kesilmesi çalışanlar arasında infialle karşılandı. Topu topu bin TL için de bu sıcaklarda ha keşke yapmasaydınız.

Sayın Ümit BAHŞİ, ilk kez bir seçim öncesi bu kadar sessiz kaldınız. Yakın arkadaşlarınız uzun zamandır kayıp olduğunuz için polise müracaat etmeye karar vermişler bilesiniz.

Sayın Yonca ŞENYİĞİT, Fethiye’de Kelebekler Vadisi’nde görülmüşsünüz. Vatandaş Kıbrıs’ta seçim derdinde siz Ege’nin serin sahillerinde zevki sefada, akıllı kadınsınız doğrusu…



Günün Fıkrası

Bulaşıkçı

Temel bir lokantanın önünden geçerken "Bulaşıkçı Aranıyor" ilanını görmüş. Hemen içeri girip patrona:
-Pen ha purada pulaşikçiluk yapapilirum demiş.
Patron sormuş:
-Kaç dil biliyorsun?
Temel hiç duraksamadan cevap vermiş :
-On tört
Önce biraz şaşıran patron sonra sinirlenmiş ve:
-Sen benimle alay mı ediyorsun?
Temel :
-Valla önce sen paşlattun...