Geçtiğimiz Pazar günü Türkiyeli bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Eski Başbakan İrsen Küçük’ü evinde ziyaret ettiği haber TAK bültenine düşünce kısa süreli bir şok yaşamış ve içimizden ‘acaba mı’ diye geçirmiştik.
Neydi o acaba?
Acaba İrsen Küçük, Ankara’nın da desteği ile UBP’nin başına bir şekilde geri mi dönecekti?
Acaba İrsen bey 2015 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday mı olacaktı da böyle bir ziyaret gerçekleşmişti?
KKTC, Eroğlu-Küçük kavgasını yine mi yaşayacaktı acaba?
Peki bütün seçenekler doğru değilse bayram değil seyran değil Çavuşoğlu niçin Küçük’ü evinde ziyaret etti ve öptü?
Ya da bizim bilmediğimiz başka şeyler mi vardı perde gerisinde?

Bu haber basının genelinde ‘vefa’ olarak algılandı…
Hani İrsen bey başbakanlık döneminde ‘kalk Arap otur Arap’ misali Ankara ne istediyse yaptı ya…
Acaba onun için mi Türkiye Cumhuriyeti bir ödül olarak Mevlüt Çavuşoğlu’nu İrsen beyin evine göndermiş ve onore etmişti?
Neyse ne işte!
Türkiyeli bir bakan KKTC’ye gelip eski bir başbakanı evinde ziyaret ediyorsa elbette kimseye hesap verecek değil…
Bizde zaten sadece bir gazeteci olarak olayı irdeler ve kendi yorumlarımızı katar unutur gideriz…

Şimdi sıkı durun;
Sürpriz Pazar ziyaretinin Ankara’nın vefasıyla filan ilgisi yok!
Kimse bu olayda Ankara’yı filan da suçlamasın…
İrsen bey sanırız biraz daha gündemde kalmak için son çırpınışlarını yapıyor ve bunun için de Türkiye’nin ileri gelenlerini kullanıyor…
Hem de tepe tepe!
Rica etmiş ve onu kıramamışlar, bir kahveden bir şey çıkmaz diye ziyareti ayarlamışlar.
İrsen bey bu fotoğraf karesini ileriki günlerde kullanıp da yine ortaya çıkıp ‘Türkiye arkamda beni destekliyor’ deyip aktif siyasete girerse ya da birkaç aydır söylendiği gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olursa elbette o da kendi bileceği bir iş…

İddia ederiz ki İrsen Küçük, bu ülkede gelmiş geçmiş en dürüst ve devletten tek bir kuruş bile cebine haksız menfaat sağlamış ender siyasetçilerden biridir.
Ama onu kullanarak mal mülk sahibi olanları cebini dolduranları ayrı tutuyoruz.
Ama gelin görün ki İrsen bey siyasette ki hırsı ve koltuk sevdası nedeniyle yaptığı yanlış icraatlar nedeniyle şimdi hak etmediği bir yerdedir.
Hala çabalayıp siyasette bir yere gelmeye çalışıyorsa ki görünen odur, bundan en büyük zararı yine kendi görecektir.
Türkiyeli yetkilileri kullanarak bundan bir şeyler çıkarmaya çalışması da hatalarının en büyüğü olacaktır.
Başını iki elinin arasına alsın ve artık zorla güzellik olmayacağını anlasın…



Sakal-ı Şerif’in pazarda işi ne?

Peygamber efendimizin Sakal-ı Şeref’i KKTC’de iki ayrı ibadet yerinde tutuluyor.
Bunlar önemli dini günlerde halkın gösterimine açılıyor ve sonra koruma altında tutuluyor.
Dün bir din görevlisi kardeşimiz aradı;
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hem de bugün Girne açık pazarında bu kutsal emanetin teşhir edileceğini ve bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Gerçekten garip bir uygulama!
Müslüman aleminin Peygamberi Hz.Muhammed’in Sakal-ı Şerif’inin açık pazarda domates-hıyar satılan yerde işi ne?
Bundan ne murat ediliyor?
Günahtır, ayıptır beyler!



AS TV tamam Akdeniz TV beklemede!

Devlet uzun bir süre sadece 5 televizyon kanalına uydu katkısı olan 30 bin TL yardımda bulunurken AS TV genel şartları yerine getirdi ve katkı almaya başladı.
Ancak bu katkıdan Akdeniz TV yine yararlandırılmadı ve gerekçe olarak bir takım şartları yerine getirmediği iddia edildi.
Kanalın direktörü şimdi her yerde hakkını arıyor ve konuyu mahkemeye götürmeye hazırlanıyor.
Kargaşa yaşanmasın diye bu katkı niçin Akdeniz TV’ye verilmesi YYK kamuoyunu bilgilendirsin lütfen…



MESAJ KUTUSU


Sayın İrsen KÜÇÜK, vallahi de billahi de pes doğrusu! Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretini sizin kendinizin ayarladığınızı duyunca ‘olamaz böyle bir şey’ dedik. Bırakın artık şu siyaseti tavla oynayın, doğa gezisi yapın hatta bana gelin kuru fasulye yapayım size…

Sayın Hasan TAÇOY, biz sizi çok sıkı bir UBP’li bilirdik ve öğrendik ki yerel seçimlerde aslında UBP ile ittifak yapılmaması gerektiğini düşünenlerin başında geliyormuşsunuz. Bu da demektir ki artık o defteri çoktan kapatmışsınız…

Sayın Zorlu TÖRE, bütün sivri çıkışlarınıza rağmen Serdar Denktaş ne yapsanız sizi partiden ihraç etmeyeceğini deklare etmiş. Sevildiğinizi bilin işte, partinin yaramaz çocuğu olsanız da demek ki vazgeçilemiyorsunuz.

Sayın Serdar DENKTAŞ, Alayköy sanayi bölgesinde verilen bir çok arazinin yeşil alan olduğunu biliyor muydunuz? Yasalara göre yeşil alanlara değil inşaat yapmak koruma altına alınır ve üstüne gül koklanmaz. Sıkı bir araştırma yapmanız önerilir…

Sayın Talip ATALAY, geçen yılki tüm eleştirilere rağmen hiç aldırış etmeden Sakal-ı Şerif’i açık pazarda teşhir edeceksiniz. Bunun mutlaka mantıklı bir açıklaması olmalı ve siz de bunu kamuoyuna açıklamak durumundasınız.

Sayın Mehmet HARMANCI, Lefkoşa belediye başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Tepki oyları daha şimdiden size akmaya başladı bile. Yanınıza bir de Mustafa Akıncı’yı alabilirseniz en az diğer adaylar kadar sizin de şansınız olabilir.

Sayın Dursun OĞUZ, GKK’daki uzman askerler konusunda başlattığınız çalışmanın son aşamaya gelmesi bile yüzlerce yükümlüyü heyecanlandırdı. Bir de bu yasa geçerse sizin eseriniz olacak…

Sayın Ozan BEYSAN, söylenenlerin aksine DP İlçe Başkanlığından UBP ile yapılacak olan ittifak nedeniyle istifa ettiğiniz söyleniyor. Demek ki siz de Hasan Taçoy’un yolunda gidiyorsunuz değil mi?

Sayın Ziya EMİR, yeni bir evlendirme sitesi konusunda yoğun bir şekilde çalıştığınızı duyduk. Vatandaş evlenmekten kaçarken hayli cesaretli bir çalışma doğrusu. Evlenenlere oggaynan hediye de verecek misiniz bari?

Sayın Mehmet DEMİRCİ, biz sizi geçen haftadan uyarmış ve kıdem tazminatları konusunu çözün demiştik ama dinlemediniz. Grev de çözüm değil ama çalışanların haklarını vermemek hiç değil!

Sayın Ahmet SENNAROĞLU, Büyükkonuk Belediyesi’nde çalışanlara sizin ile görüşmeme uyarısında bulunulmuş diyorlar. Hayırdır birilerinin tavuğunu mu kışladınız da ambargolar başladı? Daha durun bakalım neler göreceğiz!

Sayın Fatma AZGIN, K.T.Eczacılar Birliği ‘Fatma Azgın Hizmet Onur Ödülü’ ile sizi şereflendirmeyi düşünüyormuş. Elbette sektöre yaptığınız hizmetler bir şekilde manevi olarak size geri dönecekti. Tebrik ederiz…

Sayın Hasan Ali BIÇAK, siz UKÜ’ye danışman olmuşsunuz ama bizim yeni haberimiz oldu. Bunu kutlamak ve CİM BOM’u enine boyuna bir masaya yatırmak lazım değil mi? Hayırlı uğurlu olsun…

Sayın Salih MENDELİ, belki de Akdoğan’ın sizin gibi çağdaş ve enerji dolu bir başkana ihtiyacı var ama yapılan anketler işinizin hayli zor olduğunu gösteriyor. Yine de pes etmeyin bu kez olmasa bile bir dahaki seçimlere yatırım yapın…

Sayın Bengü BEYAR, ‘5 sene sadece benzin ekle’ sloganı ile yeni araçların kapış kapış gittiğini duyduk. İyi de yaptınız vatandaşın böyle iç açıcı kampanyalara ihtiyacı vardı. Hayırlı işler dileriz…

GÜNÜN FOTOĞRAFI



Günün Fıkrası

Sorun ne?


Bir profesör 3 kız öğrencisinin " durum değerlendirmesi" yeteneklerini sınamak istemiş... Durumu anlatmış üçüne de ..
-"Denizde bir salın üzerinde yarı çıplak ve yapa yalnızsınız. Birden içi erkek dolu bir teknenin size doğru geldiğini görüyorsunuz. Hallerinden belli, bu balıkçı teknesi aylardır denizde ve hiçbiri aylardır kadın yüzü görmemiş. Hepsi aç kurt gibi size bakıyor. Sorunu çözmek için ne yaparsınız. ?"
Kumral kız yanıt vermiş...
-" Salın yönünü akıntıya doğru çevirir, kaçmaya çalışırım..."
Esmer olan daha kabadayı çıkmış...
-" Yanımda bir rambo bıçağı var..Ona sıkı sıkı sarılır, bakalım sala atlayacak erkek kimmiş beklerim..."
Sarışın başını iki yana sallamış...
-" Durumu anladık Hocam da, sorun ne?"