Sadece UBP de değil diğer partilerde de en çok merak edilen konu şu;
Cumhurbaşkanı Eroğlu, yerel seçimlere müdahil olacak mı olmayacak mı?
Kimi olmayacak derken, kimi olacak kimi de “Eroğlu sahaya inmezse işimiz zor” diyor…
Daha birkaç gün önceye kadar Derviş bey sessiz kaldı!
Bize son gelen haberlere göre UBP’de işler pey iyi gitmeyince Derviş bey çizmelerini parlatmaya başlamış.
Ne kadar müdahil olur kimleri hizaya çeker onu bilemeyiz ama Derviş beyin elini eteğini çektiği bir UBP hezimete hazır olsun…
Yukarıdaki başlığı için Derviş beş için kullanmadık…
Zira Sayın Eroğlu UBP içinde hep olmuş ve bunu da pek gizlememiştir…
Ama yerel seçimlere az bir süre kala bir gizli el ki bunun UBP içinden olduğu görüşü ağırlık kazanıyor, UBP’yi önce yerel seçimlerde eritmek sonra da yok etmek için harekete geçti…
UBP geçenlerde de yazdığımız gibi artık yok olup gitmeli mi?
Kesinlikle hayır!
Zira UBP şu anda yerlerde sürünse de ülke siyasetinde bir dengedir, kemikleşmiş yapısı daha çok uzun bir süre dağılmaz!
Son bir yaygara çıkarıldı;
Yerel seçimler için kurulan komite partiyi darmadağın etti diye!
Gerekçe de İrsen Küçük döneminde son seçimlerde kurulan komite üyelerinin bir kez daha yerel seçimlerde sahne alması!
Dışarıda bir bardak suda fırtına koparılmaya çalışılırken, içeriden UBP’lilerle konuşuyorum komite filan kimsenin umurunda değil!
Zaten özellikle sağ partilerde komite demek, seçim süreçlerinde birkaç kez toplanıp gençlere ağabeylik yapmak demek!
Bir çoğu seçim etkinliklerinde aktif olarak görülmüyor bile!
İyi de kim bu gizli el?
Hala zaman zaman ‘biz gerçek UBP’liyiz’ diyen DP’nin UG kanadı olabilir mi?
Siyasette her şey mubah ya niye olmasın ki?
Acaba diyoruz;
Başta Hasan Taçoy olmak üzere şu anda DP saflarında olanlar, kurultayın intikam ateşiyle UBP’nin köküne kezzap suyu mu dökmeye çalışıyorlar!
Baksanıza, Kemal deniz Dana’nın bile kaderi onların elinde…
Ama DP’den tıs yok!
Aksine herkesin gözünün içine sokar gibi LTB meclis üyesi adaylarını tüm partilerin adaylarına göndererek ‘herkese eşit mesafedeyiz’ mesajı vermeye çalışıyorlar!
Başa dönersek;
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, elbette partiler üstü olduğu için ya da öyle olması gerektiği için iç siyasete karışmamalı…
Ama bir de önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ver işte!
Eroğlu, UBP’yi toparlamak için harekete geçmezse yerel seçimlerde büyük bir yenilgi alınır.
Öyle olunca da Derviş bey Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde arkasında kimseyi bulamaz!
Buradan UBP’li dostlara önemli uyarı;
İçinizdeki ‘gizli el’i ortaya çıkaramadığınız müddetçe daha çok kez olmayan şeyler olmuş gibi gösterilmeye çalışılacak ve bunu için yandaş basın bile hazır kıta bekletiliyor!
Olmak ya da olmamak artık size kalmış…
 
 
 
“Bir Elleri DP’de Bir Elleri UBP’de..”
 
“Ulusal Birlik partisinin 29 Haziran yerel seçimlerindeki medya tanıtımını T Medya şirketi üstlendi, daha doğrusu UBP’nin üst yönetimi böyle uygun gördü. T Medyanın 29 Haziranla ilgili en kilit sloganı ise “Birlik içinde güçlü biçimde” gelin bu sloganın UBP’nin mevcut durumuna ve bu kampanyayı yöneten şirkete ne kadar uygun olduğunu yaşanan gerçekleri açıkça ortaya koyarak inceleyelim. Ulusal Birlik partisi 9’lar hareketinden sonra tarihinin en büyük bölünmesini Ulusal Güçler olayıyla yaşadı. Parti içerisindeki kurultay mücadelesini kaybeden Ahmet kaşif başkanlığındaki 8 milletvekili 28 Temmuz seçimlerinde aday gösterilmeyecekleri kaygısıyla UBP den ayrılarak Ulusal güçler adı altında Demokrat partiyle birleştiler. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun bizzat yönettiği bu operasyon yılların UBP’sini tarihinin en güçsüz durumuna düşürerek siyasi rakibi DP’nin kapısında iktidar ve ittifak için bekleyen cılız bir parti haline getirdi. Buraya kadar herkesin siyasi tercihidir deyip yaşananları kabullenebiliriz ama ; Ulusal Birlik Partisinin 29 Haziran seçimlerindeki medya tanıtımının Özdemir Tokel’in sahibi olduğu T Medya şirketine verilmesi yerel seçimlerin “Birlik içinde güçlü biçimde” sloganıyla o kadar tezat ki. UBP’yi bölün, küçültün, en büyük siyasi rakibini destekleyin, DP’nin Güzelyurt ilçe başkanı olun, Lefke Avrupa üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığına getirilin buda yetmezmiş gibi oğlunuza böldüğünüz partinin seçim kampanyasını versinler. Pes gerçekten bu kadarına da pes demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Düşünün Mehmet Zafer UBP amblemi altında yeniden belediye başkanı seçilmek için mücadele verecek, seçim kampanyasını da DP UG Güzelyurt ilçe başkanı Türkay Tokel’in oğlu Özdemir Tokel’in şirketi T Medya yapacak. Baba Öztoprağın peşinde oğul Mehmet zaferin. Bir elleri DP’de bir elleri UBP’de. Mevcut UBP yönetimine sesleniyorum siz parti tabanının bunları konuşmadığını mı zannediyorsunuz . Yarın Lefke’de UBP kaybederse seçim kampanyasını T Medyaya vermenizi partiliye nasıl izah edeceksiniz. Aslında bugüne kadar yaşananlarda kimsenin suçu yok. Esasa sorumlu 15 Nisan hesabı yapmaktan bir türlü vazgeçmeyip, kendisini bu ülkenin en üst makamına taşıyan Ulusal Birlik partisinin tarihinin en güçsüz durumuna düşmesinde büyük pay sahibi olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu. Dost Acı söyler Sn. cumhurbaşkanı keşke UBP örgütlerine, kahvelere tebdili kıyafetle çıkma imkanınız olsa. Yazdıklarımın kat kat fazlasını hem partiliden hem vatandaştan bizzat kendiniz duyacaksınız. Bu günlerde siyasette moda bir elin DP’de Bir Elin UBP’de olması, bu akımın öncüsü de Sn. Cumhurbaşkanı . Modaya Uyarsan ihya olursun uymazsan hain benden uyarması…”
 
(GÖKTÜRK ÖTÜKEN)
 
 
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Derviş EROĞLU, yerel seçimlerde ne kadar müdahil olursunuz bilemeyiz ama 2015 yılında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne çekilmesi için ciddi bir operasyon başlatıldı. Bu yaz sizin için de çok sıcak geçeceğe benziyor değil mi?
Sayın Kadri FELLAHOĞLU, gün boyu sizden 3 bin abone konusunda bir açıklama bekledim ama demek ki boşuna beklemişim. Oysa belediye çalışanlarından onlarcası aradı ve benimle bu konuda görüşmek istedi...
Sayın Sunat ATUN, UBP genel sekreteri olarak resmen Mağusa’da çakılıp kaldınız. Partili kurmaylar fena halde söylenmeye başladı bilesiniz. Sizi bu dönem sadece bölgenizde değil ülkenin tüm merkezlerinde görmek istiyorlar.
Sayın Hasan TAÇOY, UBP’liler madem ki Lefkoşa’da kılınızı kıpırdatmıyorsunuz Değirmenlik’de adayınızı geri çekmenizi bekliyor. Eski partinize bir kıyak geçmeyecek misiniz yani!
Sayın İrsen KÜÇÜK, çok yakında Kemal Deniz Dana kapınızı çalacak ve sizden seçim yardımı isteyecek. Bilirsiniz kurultayda size müthiş bir destek vermişti. Yoksa UBP içindeki ‘gizli el’ siz misiniz?
Sayın İlker EDİP, Beyarmudu’ndaki seçim zaferiniz şimdiden CTP’liler tarafından da ilan edildi. Bundan sonrası tamamen formalite olacak. Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Kendinizi fazla yıpratmayın.
Sayın Zorlu TÖRE, UBP’ye geri dönüşünüzde sanırız bir zamanlama hatası yaptığınız. Yerel seçimler öncesi bazı partililerin bu konuda huzursuzluk yaşadığı söyleniyor. Ha keşke onlar da sizin gibi çalışsalar değil mi?
Sayın Hasibe KUSETOĞLU, vatandaş kentlerdeki çevre kirliliğinin büyük bir bölümünün süpermarketler tarafından yaratıldığını düşünüyorlar. Bir araştırın bakalım doğruluk payı nedir?
Sayın Emir EMİRKANI, cezaevinde olmanıza rağmen bir kez daha gündeme oturdunuz ya helal olsun size! Hani düşene bir tekme vurmak deyimi var ya gerçekmiş değil mi? Sabırlar dileriz…
Sayın Hasan BİRİNCİ, seçim sürecinde sizden çok daha aktif bir propaganda bekliyorduk ama halan ses seda yok! Rakiplerin yorulmasını bekliyorsanız bizce yanlış bir strateji izliyorsunuz. Anket sonuçları zira felaket!
Sayın Şahin SAPSIZOĞLU, bölge halkı hala çiğ köfte masalarının kurulmamasından şikayet etmeye başladılar. Ne kadar köfte o kadar ekmek diyorlar haberiniz olsun. Ne çıkarcı millet olduk değil mi?
Sayın Hasan SADIKOĞLU, İskele’de yüzde 5’inn üzerinde oy alacağınız artık kesinleşti gibi görülüyor. Bundan sonra gelecek teklifleri bekleyin artık. Seçim keyfi sizin için şimdi başlayacak…
Sayın Mustafa ŞENER, Girne’deki seçim çalışmalarınız biraz göze batmaya başlayınca birileri fena halde rahatsız oldu. Moral bozmaya hiç gerek yok, yerel seçimlerde olmazsa genel seçimler için iyi bir yatırım olacak…
Sayın Polat ALPER, 42’nci yaşınızı kutlar sağlıklı ve mutlu nice seneler temenni ederiz. İki oğlandan sonra artık kız için çalışmalara başlamanız bekleniyor. Bir medya patronu olarak saraya sultan da katmak gerek değil mi?
Sayın Ali Özmen SAFA, hacı olduktan sonra maddi dünyadan kendinizi tamamen soyutlayarak manevi dünya katına geçtiğiniz gözleniyormuş. Üç aylar geçtikten sonra kahve içmeye mutlaka geleceğiz…
Sayın Güvenç CANTAŞ, torun büyüdü ve artık okullu olmaya hazırlanıyor değil mi? Pamuk elleri cebe sokma zamanı geliyor şimdiden yatırım yapmaya bakın…
 
 
GÜNÜN FOTOĞRAFI:


Günün Fıkrası
 
 
Tramvay çanı
 
Çok genç bir kadın ile yaşı epeyce ileri olan bir adam evlenmişler. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra adam yatak odasında ölmüş. Karısını mahkemeye çıkartmışlar. Hakim olayı anlatmasını istemiş. Kadın anlatmış:
- Sayın hakim biz kocamla çok mutlu bir evlilik yaptık. Haftada 2 kez düzenli olarak sevişirdik. Kocamın kalp rahatsızlığı olduğundan tempolu sevişirdik. Bu amaçla her 2 saniyede bir çan sesi çıkaran bir saat aldık. Kocam her çan sesi ile ileri geri hareket ediyordu. Ta ki o tramvay evimizin önünden geçerken çan çan diye ses çıkarana kadar...