Sabah erken saatlerde İrsen Küçük’ü gördüm;
Oturmuş aracın arka koltuğuna epey keyifli görülüyordu..
Aracı süren ise devletin bir memuru!
Devlet eski başbakan ve cumhurbaşkanlarına böyle bir imkan tanıdı ya, kullansınlar tepe tepe!
Yemeyen domuz misali!
Koltuk uğruna, ülkeyi batır, partiyi iktidardan et, yaptığın adil olmayan istihdamlarla devletin kaynaklarını heba et ve ülkeyi kaosa sok, sonra yine sırf eski başbakansın diye devletin imkanlarını kullanmaya devam et!
Benim yüreğim kaldırmıyor bunları!
Bir kere, ülkede şu an bir kaos yaşanıyorsa bunun mimarı 4 yıllık UBP iktidarıdır.
Şimdi ortada bir elektrik zammı var ya bakıyoruz da bazıları yine horozlanmaya başladı…
Yapılan zammı insafsızlık olarak nitelendiriyorlar!
Konuşanlara bakın hele…
Evinin bahçe düzenlemesini devlete kaktıranlar hangi yüzle halen konuşurlar anlamak mümkün değil…
Hele de iktidarları döneminde sanki de hiç zam yapmamış gibi şimdi muhalefete düşünce böbürlenenleri sindiremiyorum.
Evet, CTP-DP hükümetini de yaptıkları ağır zamlardan dolayı ağır bir şekilde eleştiriyoruz ama eğer UBP’liler geçmişte yaptıkları yanlış icraatları unutacağımızı sanıyorlarsa çok yanılıyorlar.
..
Kıb-Tek yönetim kurulu başkanı Erkan Okandan ile zam konusunda sohbet imkanı bulduk.
Bazı veriler istedik, sağ olsun o da elinden geldiğince yardımcı olmaya başladı.
Elbette elektriğe okkalı bir zam yapıldı diye zil takıp oynamıyor ama yaptığı açıklama da mantığa hiç ters düşmüyor…
Bakın bu konuda düşünceleri ne?;
“Levent bey ekte CTP ve UBP dönemlerinde yapılan elektrik tarifelerindeki mukayeseli değerlendirme bulunmaktadır.
Benim açımdan sorumlu bir mevkide bulunan bir kişi olarak değilde bir vatandaş olarak KIBTEK özelinde olduğu gibi sorunlarımızı sürekli olarak ötelememiz ve içinden çıkılmaz noktalara getirmiş olmamızdır. Buna rağmen bizler elimizden geleni yapmaktayız bir diğer üzücü nokta ise yine bir vatandaş olarak söylüyorum kurumu bu noktalara getirenlerin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi çıkıp eleştirilerde bulunmalarıdır. Kişi olarak her türlü eleştiriye açığım bu süreçte hata da yapmış olabilirim mümkündür netice itibariyle bizlerde etten kemikten oluşan bir insanız ama kesinlikle bu kurumun bu noktaya gelmesinde en ufak bir sorumluluğumuzun olmamasıdır. Bizim yaptığımız açık ve net olarak kurumun içinde bulunduğu durumu kamuoyuyla paylaşmaktır. Bunu da yapıyoruz her türlü öneriye de açığız ancak önerilerin ayakları yere basan ve gerçekçi olması gerekmektedir. Örneğin kamusal alan borçlarını ödesin deniyor bütçe imkanları ortada, belediyelerin durumu ortada ödenmesin demiyoruz ama bunun gerçekçi bir süre içerisinde olması halinde önümüzü görüp ona göre hareket edebiliriz. Özet olarak kısa vadede bu kurumu geliri gideri denk bir noktaya getirmemiz lazım ancak ondan sonra rehabilite edebiliriz, affınıza sığınarak şu benzetmeyi yapmak istiyorum bizlere şunu da yapın bunu da yapın deniyor bizde diyoruz ki hasta ölmek üzere kan kaybını durduralım ölmesin ondan sonra kırık olan serçe parmağını veya başka bir olumsuz noktayı düzeltelim diyoruz çünkü hasta ölürse kırık olan serçe parmağını alçıya almanın anlamı kalmaz.
Özelde KIBTEK genelde ise toplum yaşamındaki sorunlara gösterdiğiniz hassasiyet dolayısıyla size bir vatandaş olarak teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..”

Ekte de göreceğiniz gibi zam halleri hiç de UBP’lileren iddia ettiği gibi değil.
UBP ve CTP döneminde yürürlükte olan elektrik tarifelerinden de görüleceği gibi zam konusunda UBP döneminde de vatandaşa hiç insaflı davranılmamış.
Kurultay ve seçim dönemlerinde, popülist yaklaşımları bir kenara bırakırsak, işte tablo aşağıdaki gibi…
Gayet açık, gayet anlaşılır…
Bu yüzden UBP’liler ve özellikle de başkanları kendilerini zemzem suyu ile yakınmaış gibi göstermesinler, sadece komik olurlar…




TDP birkaç ailenin denetiminde!

“Levent Bey, geçen gün TDP’nin parti meclisi sonuçlarına bakarken, adayların aldığı oylar ilgimi çekti..
En yüksek oy alan 120, en az oy alan 60 marjındaydı. Yani koskoca bir partinin taş patlasa 180 tane mi delegesi var Lefkoşa’dan.. Dışarıya tamamen kapalı, 5-6 ailenin denetiminde bir eş dost grubu sanki..
Bunlar nasıl örgütlenecekler ve halka inip iktidara talip olacaklar anlamadım !!
Saygılar…”
(Bir okur)


MESAJ KUTUSU

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU, iyi de ses verdiniz biz de yaşadığınızı anladık. Belediye başkanları konusunda çok haksız değilsiniz ama eğer onlar sizden iki aydır randevu alamıyorlarsa bunda bir sakatlık var demektir.

Sayın Zeren MUNGAN, yerli otelciler işletme izinleri konusunda kendilerine gösterdiğiniz anlayış ve hassasiyet için memnuniyetlerini ileten mesaj göndermişler. Teşekkür ediyorlar.

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN, dün akşam Dikmen’de yaptığınız parti ziyaretinde kurultay istihdamlarının yarısının UBP’li olmadığını iddia etmişsiniz. Ha şunu bileydiniz eğer kurultayda hiç istihdam yapılmasaydı İrsen bey için daha hayırlı olacaktı.

Sayın Hüseyin GÖKÇEKUŞ,
ülkedeki öğrenci sayısı konusunda yine bazıları atıp tutmaya başladı. Gerçek rakamı bir açıklasanız da vatandaş yanlış bilgi sahibi olmasa! Eğer şu anda DAÜ’de 16 bin öğrenci varsa toplamda 60 bin öğrenci olması mümkün mü?

Sayın Serdar DENKTAŞ, Cuma günü geriye kalan atamaları yapıp ada dışına kaçacağınızı öğrendik. Atamalar demek ki çok kişinin işine gelmeyecek desenize. Allah sabırlar versin!

Sayın Ahmet KAŞİF, cep telefonlarından daha ucuz konuşma konusunda bası GSM şirketlerinin yetkilileri ile görüştüm. Hem devlet daha fazla kazanacak hem de vatandaş ucuz konuşacak mümkün değil diyorlar.

Sayın Ahmet Cenk MUSALAR, bölgenizdeki parti içi dengeler nedeniyle atanmanız bir türlü gerçekleşemedi. En yakın nakibiniz Kemal Yılmaz, arkasına TC kökenlilerin desteğini almış tetikte bekliyor…Bakalım kıyamet ne zaman kopacak?

Sayın Türkay TOKEL, partinizin atamalarında başkanın bunalmadığı kadar siz bunaldınız. Cuma akşamı telefonu kapayıp uzun bir süre tatile çıkmaya ne dersiniz? Bölgedeki partililer çıngar çıkarmaya hazırlanıyor…

Sayın Sunat ATUN, yerel seçimler için Mağusa belediye başkanlığı adaylığında gözler sizin üzerinize çevrilmeye başladı. Bu arada son Mekke ziyaretinden sonra eliniz boş geldi, hayırdır aramıza kara kediler mi girdi yoksa?

Sayın Ahmet GULLE, doktorlara ikinci iş yasağının gelecek olması kamuoyunun neredeyse tümünü memnun etti. Belki sizin kelle gidebilir ama popülizmden uzak duran her icraat toplumu bir adım daha ileri götürür. Tebrik ederiz…

Sayın Derviş BESİMLER, beklenen görevden alınma yapıldı ve sırtınızdan tonlarca yük eksildi. Keyfini çıkarın, ama giderken özellikle de enerji konusundaki projeleri teslim etmeyi unutmayın.

Sayın Kemal ÖZTÜRK,
Bakan Sennaroğlu’nun sağ kolu olarak bu dönem büyük sorumluluklarınız var. Sizin gibi konusunda bir uzman ile çalışmakla en doğru kararı verdi. Kolay gelsin diyoruz…

Sayın Mehmet DEMİRCİ, DP ile dirsek temasında olduğunuzu duyan UBP’li ağır toplar peşinize düştü haberiniz olsun. Seçimler de yaklaşmışken bir arıza çıksın istemiyorlar…

Sayın Mustafa ASENA,
fuhuş konusunda yerden göğe kadar haklısınız. Zaten ülkede bir fuhuş olayı varsa da bunu yöneten ve yönlendiren devletin ta kendisi değil mi?

Sayın Mehmet ERKUL, bölge yararına çalışan ender insanlardan birisi olarak artık aktif siyasete girmenin zamanı gelmedi mi? Çalışmalarınız bölgede memnuniyetle izleniyor ve takdir ediliyor…


GÜNÜN FOTOĞRAFI




Günün Fıkrası

Temel havada


Temel Reis, İdris reisle birlikte uçakla İstanbul’a gidiyorlarmış. Bir sarsıntı olmuş
Herkeste bir telaş… Derken pilot konuşmuş:
-Bir motorda arıza var ama üç motorla biz gideriz meraklanmayın.
15 dakika sonra bir ses daha ve yine pilot:
-Bir motor daha stop etti ama meraklanmayın iki motorla gideriz.
10 dakika sonra üçüncü motor stop etmiş ve pilot uçağın bir motorla
gidebileceğini söylemiş.
Temel Reis dayanamayıp:
-Ula İtris reis, istermisun şimti törtünçü motor da posulsun ta hepten havada kalalum.