Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı.
Türkiye 15 Temmuz akşam saatlerinden itibaren tarihin en kritik anlarını yaşamıştır. FETÖ’cü oldukları anlaşılan bu grup, tanklarla, silahlarla millete saldırıya geçmiştir. Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay, Meclis, MİT yerleşkesi, Boğaz Köprüsü yoğun saldırı altında kalmıştır. Şahsımın ve hükümetimizin kararlı duruşu, güvenlik güçlerimizin etkili müdahalesi sonrası hamdolsun bu teşebbüs sonuçsuz kalmıştır.
Milletimizin iradesi sonrası, tankları da silahları da uçakları da yararsız kalmıştır. Milletimiz kahramanlık destanları yazmıştır. Gencinden yaşlısına, işçisinden patronuna, darbecilere karşı tüm millet tek vücut olmuştur.
15 Temmuz 2016 tarihi kötü gidişe dur denilen bir nokta olmuştur. İlk kez bir silahlı darbe, millet tarafından durdurulmuştur. Darbe girişiminde bulunanların açtıkları ateş sonucu, 246 kişi hayatını kaybetmiş, 1536 masum vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu vesiyle tüm şehitlerimize allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.
Siyasi partilerin üzerinde duracak değilim fakat ben cumhurun başı olarak parti farkı gözetmeksizin milletimizle gurur duyuyorum. Demokrasi tarihine millet olarak adımızı yazmış bulunuyoruz.
Darbe girişimi ertesi günü bertaraf edilmiştir.
OHAL İLAN EDİLDİ
MGK’da yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonucunda, OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye edilmesi kararını aldık. Bakanlar Kurulu da Türkiye’de 3 ay OHAL ilan edilmesini kararlaştırdı.
Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka, özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu değerleri koruma, yükseltme, geliştirme adınadır.
Milletimize şunu söylüyorum. Yönetime TSK el koymayacak. Valilerimizin yetkileri daha da artacak. Silahlı kuvvetlerimiz valilerimizin emrinde bu süreci ilerleteceklerdir.


Editör: TE Bilisim