Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ÇankayaKöşkü'nde toplanan Yüksek Askeri Şura, sona erdi. Toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti. Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YAŞ kararlarını onaylamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameraların karşına geçti ve yeni komuta kademesini açıkladı.  Kalın'ın açıklamalarından satır başları: 

30 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; 

6 General ve Amiral üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 159 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı.

30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere;

Kara Kuvvetleri Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal görev sürelerini tamamlamışlardır. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler

Deniz Kuvvet Komutanı Adnan Özbal

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz

YAŞ kararlarıyla ilgili diğer kararlara ilişkin ayrıntılar Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanacaktır.

6 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLDİ

Yüksek Askeri Şura toplantısı kararlarına göre, 6  general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8  generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün  gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde  görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev  süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin  durumları karara bağlandı.

Buna göre, 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 6  general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti.  Kararla 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl  süre ile uzatıldı.

Açıklamada, "Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan  general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin aziz milletimize,  Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri  ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah  arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık  ve mutluluklar dileriz." ifadelerine yer verildi.

BAŞBAKAN'IN YAŞ'TAKİ AÇILIŞ KONUŞMASI

YAŞ'ın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yıldırım şunları söyledi:
"Bölücü terör örgütü ile mücadele, özellikle son bir yıl içerisinde çok başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Özellikle geçen yıl ağustos başında karar verdiğimiz taarruz amaçlı mücadele stratejisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer güvenlik birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde çalışmaları, beklenen sonucu vermiş ve bölücü terör örgütü ile mücadelede çok anlamlı bir seviyeye gelinmiştir."

GÜVENLİK TEHDİTLERİ
"Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir. Güvenlik esaslı mücadele devam ederken aynı zamanda ekonomik sosyal rehabilitasyon projelerinin hayata geçirilmesi de hayati öneme sahiptir."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
"Anayasa değişikliğiyle 94 yıllık yönetim geleneğimizde köklü bir değişikliğe gidilmiştir. Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklik, ülkemizin gelecek yıllarını istikrar ve güven bakımından teminat altına alacaktır. Yeni sistem üniter yapıyı daha da tahkim etmiş, sürekli iktidar, kalıcı istikrarı garanti altına almıştır. Bu değişik ülkemizin bulunduğu zor coğrafyada karşılaşabileceği kritik iç ve dış gelişmelere karşı koyabilmek için çok önemli bir imkan sağlamıştır."

Editör: TE Bilisim