AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Cenevre’deki Kıbrıs müzakerelerinden devletin anlık haberdar olduğunu söyledi.
TBMM Genel Kurllu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, gerek Türkiye Cumhuriyeti açısından gerekse AK Parti Hükümeti tarafından Kıbrıs davasının ne kadar önemli olduğunun her dönem vurgulandığını belirtti.

Cenevre’de yapılan görüşmelerde görevlendirilen yetkililerin çalıştıklarını anlatan Muş, şöyle devam etti:
“Cenevre’deki görüşmelerle, yaşananlarla ilgili devletimiz anlık haberdar olmaktadır. Sanki hükümetimizin, partimizin veya Türkiye Cumhuriyeti’nin şu an yapılan görüşmelerde Kıbrıs davasına ilgisizliği varmış gibi lanse edilmesini de hoş karşılamadığımı ifade etmek isterim. Her zaman desteğimiz sürmüştür, sürmeye de devam edecektir, konu yavru vatan Kıbrıs ise.”
Denktaş’ın Kıbrıs davasında önemli emeği bulunduğunu belirten Muş, Kıbrıs davasına, Türk’ün özgürlük mücadelesine verdiği çabaların hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

Muş, Meclis çalışmalarının da ahenk içinde İçtüzük’e uygun şekilde yürütülmesini istediklerini söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünün 5’inci yılı olduğunu hatırlatarak, ömrünü Kıbrıs davasına adayan Denktaş’ın tek ve büyük aşkının Kıbrıs olduğunu söyledi.
İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Kıbrıs müzakerelerine değinen Akçay, “Kıbrıs davasına halel getirecek, bulunduğu durumdan daha geriye götürecek bir durum kabul edilemez. Denktaş’ın hazırladığı şekilde Kıbrıs sorunu çözüme kavuşmalı.” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Denktaş’ı minnet duygularıyla andıklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclisteki anayasa değişikliği görüşmelerinin daha önemli olduğu, bu nedenle Cenevre’deki görüşmelere katılmadığı yönünde ifadeleri bulunduğunu anlatan Altay, “Başbakan Yıldırım’ın anayasa değişikliğini Kıbrıs meselesinden daha önemli gibi nitelendirmesini yadırgadık. Bilseydik onun yerine bir oyu biz verirdik. Yıldırım’ın açıklaması hoş görülebilir bir durum değildir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim