PARİS’teki Kürt Enformasyon Merkezi’nde öldürülen ve cenazeleri Diyarbakır’a getirilen PKK’nın üç üst düzey görevlisi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için terör örgütü tarafından tören düzenlendi. Polisin havadan ve uzaktan takip ettiği gösterilerde, düzeni, kollarında kırmızı bez üzerine siyah boyayla “görevli” yazılı bant takan milisler sağladı!

TÜRK askerini, Türk vatandaşını şehit eden bölücü örgütün yöneticisi kadınların tabutları, Diyarbakır Büyükşehir, Nusaybin ve Ergani ilçe belediyelerine ait çiçeklerle süslenmiş cenaze araçlarıyla taşındı. Kortejin başında BDP yöneticileri ve milletvekilleri yer aldı. Örgüt yandaşları “Hepimiz Sakine’yiz, Hepimiz Fidan’ız, Hepimiz Leyla’yız” pankartları taşıdı.

Devlet korumasında PKK’ya cenaze töreni

3 kadın militan için Diyarbakır’da düzenlenen törende bayrak direğine örgüt paçavrası çekildi,
binlerce kişi PKK propagandası yaptı güvenliği “milisler” sağladı

Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadının cenazesi, Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Sakine Cansız Tunceli’de, Fidan Doğan Elbistan’da, Leyla Söylemez ise bugün Mersin’de bugün toprağa verilecek. 8 bin polisin uzaktan takip ettiği tören düzenini, kollarında kırmızı bez taşıyan milisler sağladı.

3 PKK’lının cenazesi, Bağlar semtindeki hastanenin morgundan alınarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin ve Ergani belediyelerine ait cenaze araçlarına konuldu. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP’li milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Emine Ayna ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de aralarında bulunduğu kalabalık, cenaze araçlarıyla kortej halinde törenin yapılacağı Batıkent Meydanı’na yürüdü. Gruptakiler siyah kıyafet giyinip, beyaz kaşkol takarken, ellerinde “Hepimiz Sakine’yiz”, Hepimiz Fidan’ız “, Hepimiz Leyla’yız” yazılı resimli pankartlar taşıdı.

Tartışılacak görüntü

Bu arada, cenazelerin getirildiği Bağlar Hastanesi önündeki bayrak direğine terör örgütü PKK’nın sözde bayrağının çekilmesi akıllara “2. Habur mu olacak” sorusunu getirdi. BDP ve DTK’nın “Hayatı durdurun” çağrısı üzerine kentteki işyerlerinin büyük bir bölümü kepenk açmadı. Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da da işyerleri açılmadı. Bölge halkına, bir gün önceden “Törene mutlaka gelin. Karalar bağlayın, karalar giyinin” çağrısı yapıldı. Cenaze töreni süresince polis helikopteri sürekli uçuş yaparken, görevli polis ekiplerine “sağduyu” anonsu yapıldı. Anonslarda törene katılan çocuk, yaşlı, kadın ve milletvekillerine karşı daha duyarlı olunması istendi.

“Öcalan’ın arkasındayız”

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, “Halkımızın geleceğinin belirleneceği dönemde değerlerimize sahip olmak istiyorsak sabırlı, akıllı ve cesur olalım. Bu halk İmralı’da, Öcalan’ın arkasındadır. Kürt halkı tavrını ortaya koydu, sıra AKP ve Avrupa’da” dedi. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, “Barış için hassasiyet isteyenler Kandil’i bombalıyor. Bu nasıl bir siyasettir. Hem barıştan söz edeceksin, hem de Kürtlere bomba yağdıracaksın” diye konuştu. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “O katiller, Kürt sorununun barışçıl çözümünü istemeyenlerdir” derken, BDP’li Sebahat Tuncel ise “Cinayetin açığa çıkarılmaması halinde Fransa bunun altında kalacaktır” ifadelerini kullandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir da, “Kürt halkının özgürlüğüne kavuşuncaya kadar barış yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

NOTLAR

Terör örgütünün siyasi kanadı BDP, yönetici ve vekilleriyle kortejin önünde yürüdü. Genel Başkan Demirtaş, “Yok etmek istediğiniz irade Paris’ten buraya sel gibi aktı” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Kürt halkının özgürlüğüne kavuşuncaya kadar barış yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, kalabalığa, “Kandil bombalanıyor.

Hem barıştan söz edeceksin, hem de Kürtlere bomba yağdıracaksın...” diye seslendi.
Diyarbakır, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da işyerleri kepenk kapadı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından polis ekiplerine sağduyu anonsu yapıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç TÜSİAD seçiminde konuştu:

“Bu barış sürecinin sekteye uğramamasını diliyorum. Çünkü silahla çözülemeyeceği görüldü. Dolayısı ile oturup bunun müzakere şeklinde çözülmesi lazım” dedi.


Editör: TE Bilisim