İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

YARALI KURTARILMIŞTI

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasının ardından süren gergin saatlerden sonra Saat 20.30 sularında adliye içinden bir silah sesleri gelmeye başladı ve operasyon başlatıldı. Savcı ağır yaralı, saldırganlar ise öldürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırganların avukat cübbesiyle içeri girdiklerini açıkladı. Erdoğan savcının 3 başından, 2 de vücudunun farklı yerlerinden kurşunla yaralandığını belirtti. Bu açıklamadan dakikalar sonra hastaneden yapılan açıklamayla savcının hayatını kaybettiği belirtildi. 

Operasyonun ardından açıklamayı İstanbul emniyet Müdürü Selami Altınok yaptı.

Emniyet Müdürü Altınok "6 saat boyunca bütün görüşmeler yapıldı ama silah seslerinin gelmesinin ardından operasyon yapıldı. savcımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve şu an ameliyattadır. 2 örgüt üyesi öldürüldü" dedi.

Altınok şöyle konuştu:

"Bugün iki teröristin adliyemize girerek savcımız Mehmet Selim Bey'in odasına girmişler ve rehin almışlardır.

Altı saat boyunca gerek emniyet teşkilatı, gerek başsavcılığımız, vekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur.
Editör: TE Bilisim