Şahan Gökbakar'ın senaryosunu yazdığı ''Herkesin bir Ceren'i vardır'' sloganlı filmde, Şahan Gökbakar ile Ezgi Mola'nın yanı sıra Dilşah Demir, Gökçen Gökçebağ ve Timur Kunt rol alıyor.

Filmde, 6 yıldır birlikte olan sevgililerin ayrıldıktan sonra yaşadığı deneyimlerin öyküsü mizahi dille beyaz perdeye taşınıyor.

Gösterim sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, filmde zararsız, sempatik kişilerin yer aldığını, buna karşılık anı ve karakterlerine rağmen devamlı güldüremediğini söyledi.

''ŞAHAN NE OLURSA OLSUN SEYİRCİSİNİ BULMUŞ BİR OYUNCU''

Dorsay, filmin Şahan Gökbakar'ın oynadığı ''Recep İvedik'' serisinin gerisinde kaldığını savunarak, ''Her şeye rağmen Celal ile Ceren saygın bir gişe yapar. Çünkü Şahan ne olursa olsun seyircisini bulmuş bir oyuncudur. Bunu kabul etmek lazım'' diye konuştu.

Gazeteci Coşkun Çokyiğit ise ''Celal ile Ceren'' filmini Türk sinemasının sektörleşmesi açısından önemli bulduğunu belirtti.

Çokyiğit, Türk filmlerinin biraz daha özenli çekilmesi gerektiğine dikkati çekerek, bir stand-up gösterisinin sinema filmi gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu savundu.

''Celal ile Ceren ya da Recep İvedik sinema sektöründe birçok insanın para kazanmasını sağlayan bir filmdir'' diyen Çokyiğit, Yeşilçam'a emeği geçen kişilere teşekkür etti.

Yazar Serdar Akbıyık da filmi sinema açısından iyi bulduğunu ifade ederek, ''Diğer filmden (Recep İvedik) daha fazla etik ve estetikti. Bu filmde biraz daha orta sınıfa seslenilmiş. Sinemamızda romantik komedi türü var, biz bu filme komik romantik diyebiliriz'' değerlendirmesinde bulundu.

Sinema salonlarında 18 Ocak'ta gösterilecek ''Celal ile Ceren'' filmi, Şahan Gökbakar'ın ''Recep İvedik'' serisinden sonra oynadığı ikinci film olma özelliğini taşıyor.
Editör: TE Bilisim