Rusya Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesini "dostane olmayan bir hareket" olarak nitelendirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türk Hava Kuvvetleri'nin tutumunu dostane olmayan bir hareket olarak görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, olaydan sonra Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Türkiye ile telefon bağlantısı kurma girişiminde bulunduğunu ancak başarılı olamadığı öne sürüldü.

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına devam edeceğinin bildirildiği açıklamada, "Bakanlığımız, bu tür olaylara karşılık verilmesi için bir dizi tedbir üzerinde çalışıyor" ifadeleri kullanıldı. Habertürk TV'nin aktardığı habere göre de Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile askeri temasları askıya alma kararı aldı. 

Öte yandan, Türkiye'nin Moskova'daki askeri ataşesinin bakanlığa çağrılarak resmi protesto notası verildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağına, beş dakika içinde 10 kez ikaz edilmesinin ardından, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki F-16 tarafından müdahalede bulunulduğu açıklamıştı. Milliyeti belli olmayan uçak, müdahalenin ardından Suriye topraklarına düşmüştü.

Editör: TE Bilisim