Kadın polislere başörtüsü yasağı kalktı. Resmi gazete yayınlanan değişiklikte başörtüsü, ”Üniforma renginde desensiz giysi” olarak tarif edildi. 2013’de memurların kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş ve kamu personeline başörtüsü serbestisi getirilmişti. Ancak, polis, asker, hakim ve savcılar kapsam dışı bırakılmıştı.
Yeni düzenlemeye göre, resmi kıyafetli ve üniformalı kadın polisler, ”Şapka, kep veya örgü bere altında, yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına, üniforma renginde desensiz giysi” takabilecek. Yeni yönetmelikte bu hüküm mevcut 5. madde (i) bendinin başına şöyle eklendi: (Büyük harflerle olan bölüm)
”(i) BAYANLARIN ŞAPKA KEP VEYA ÖRGÜ BERE ALTINDA YÜZÜNÜ KAPATMAYACAK ŞEKİLDE, BAŞLARINA TAKTIKLARI ÜNİFORMA RENGİNDEKİ DESENSİZ GİYSİLER HARİÇ, RESMİ KIYAFETİN İÇERİSİNE, dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunludur. Ancak, kışlık kıyafet ile görev yapılan dönemlerde bayan personel pantolon veya etek altında tamamı siyah gözükecek şekilde siyah çorap da giyebilir”

Editör: TE Bilisim