PKK'nın Kandil'deki sorumlularından Mustafa Karasu, Abdullah Öcalan'ın her söylediği yapılan bir padişah olmadığını ve kendileriyle görüştürülmesi gerektiğini söyledi.

PKK’nın uydudan yayın yapan kanalı Nüçe TV, PKK’nın Kandil Dağı’ndaki yöneticilerinden Mustafa Karasu ile yapılan röportaj ekrana getirildi.

Karasu, örgüt olarak çözümden yana olduklarını, İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın girişim ve görüşmelerini desteklediklerini söyledi.

TÜRKLERİN ADIM ATMASI GEREKİR


Karasu, çözümün tek taraflı olamayacağını, her şeyin kendilerinden beklenmemesi gerektiğini belirtirken, "Kürtlerin Türk devletine vereceği bir şey yoktur. Türk devletinin Kürt sorununun çözümü, haklarını tanıması konusunda adım atması gerekmektedir" dedi.

KÜRTLER SUSTURULMAK İSTENİYOR

PKK’nın bugüne kadar 8 kez ateşkes kararı aldığını belirtirken "Barıştan çok, çözümden söz etmek gerek. Çözüm politikanız var mı? Kürtleri susturarak güçlünün barışı mı yapılmak isteniyor. Kürtlerin temel hakları kabul edilecek mi, edilmeyecek mi?" dedi.

ÖCALAN PA
DİŞAH DEĞİL
Karasu, sözlerinin son bölümünde Kürt sorunun çözümünde TBMM’nin devreye girmesi gerektiğini, politik çözümden yana olduklarını, Öcalan’ın ortaya koyacağı önerileri desteklediğini anlatırken, şöyle dedi:

Tabii Öcalan da kendisini kral, padişah görmüyor, ‘Her şeyi ben söylerim, yapılsın’ demiyor. Bizimle, aydınlarla, demokratik güçler ve çok geniş çevre ile görüşmeyi, çözüme onları da ortak etmeyi istiyor.
Editör: TE Bilisim