Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Olayın detayları hakkında bilgi almaya çalıştıklarını aktaran Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gelecek günlerde iletişim içinde olacağını bildirdi.

"Türkiye, her ülke gibi toprağını ve hava sahasını savunma hakkına sahiptir" diyen Obama, şöyle devam etti: "Şu anda önemli olan hem Türkler hem de Rusların tam olarak ne olduğunu ortaya çıkarmak için birbirleriyle konuşmalarını sağlamak ve gerilimin yükselmesini engelleyecek tedbirler almak. Bu olayın, Rusya'nın operasyonlarının Türkiye sınırlarının çok yakınında devam etmesi ve sadece Türkiye değil başka ülkeler tarafından da desteklenen ılımlı muhaliflerin hedef alınmasıyla ilgili devam eden soruna işaret ettiğini düşünüyorum. Rusya enerjisini DAEŞ'e karşı yönlendirseydi bazı karmaşık hata ve gerilimlerin çıkma ihtimali daha az olurdu."

Editör: TE Bilisim