Kılıçdaroğlu bugün Güven Park’a sadece elinde “adalet” yazılı bir afişle geleceğini açıkladı. CHP lideri ‘bıçak kemiğe dayandı’ dedi ve adalet sağlanana kadar yürüyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu açıklamasında 20 Temmuz tarihine atıf yaparak, Olağanüstü Hal'in ilanına vurgu yaptı. Açıkca ifade etmese de, yürüyüşün ve “adalet arayışının” amacını da OHAL'in ve onun getirdiği kısıtlama ve sonuçların kaldırılması olarak ima etti. 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunda da, hiç bozmadığı sakinliği nedeniyle kamuoyunda “Gandi Kemal” olarak anılan Kılıçdaroğlu’nun son çıkışı akıllara yine Gandi’yi getirdi.

GANDİ “TUZ YÜRÜYÜŞÜ” YAPMIŞTI, KILIÇDAROĞLU “ADALET YÜRÜYÜŞÜ” YAPACAK

Gandi “Tuz yürüyüşünü”, 1930 yılında,Hindistan'ın İngiltere'den bağımsızlık kazanmasının ardından, İngilizlerden kalan ve Hintliler'e ayrımcılık yapan yasaları protesto etmek için başlatmıştı. Gandi ve 78 yoldaşı o dönemde İngiliz sömürge döneminden kalan ve Hintliler'e tuz üretimini yasaklayan yasayı protesto için yürüyüşe başlamışlardı.

İLK DESTEK ÖDP’DEN

Kılıçdaroğlu’nun adalet için yürüyüş kararına siyasi parti düzeyinde ilk destek Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden (ÖDP) geldi. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP’nin Enis Berberoğlu için
Ankara’dan İstanbul’a başlatacağı yürüyüşe destek için orada olacaklarını açıkladı. Alper Taş Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ”Kemal Kılıçdaroğlu yarın 11’de Ankara Güvenparktan #AdaletiçinİstanbulaYürüyor Yarın Güvenparkta Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.”

ADD DE 11.00'DE GÜVENPARK'TA OLACKA

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de ‘adalet yürüyüşüne' destek verecek. Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için ADD üyeleri saat 11.00'de Güvenpark'ta olacak. Dernek Genel Başkanı Tansel Çölaşan,
“Alelacele alınmış tutuklama kararı, mahkemelerin bağımsızlığına müdahaledir. Karar, haber alma ve verme özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik gözdağı niteliğindedir. Tüm örgütümüz olarak, bugün saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim