Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı olan Ömer Halisdemir'in sadece Tuğgeneral Semih Terzi'yi değil onunla hareket eden darbeci, 6 rütbeliyi de vurduğu ortaya çıktı. Silopi'deki ÖKHÜ (Özel Kuvvetler Harekat Üssü) birliklerine komuta eden Tuğgeneral Semih Terzi'nin karargahı ele geçirme planı Piyade Astsubay Ömer Halisdemir ve arkadaşlarının canlarını ortaya koymasıyla önlendi. O gece Özel Kuvvetler'de FETÖ'cü askerler ile bordo bereliler arasında şiddetli çatışma çıktı. Çatışmada Terzi ile birlikte Silopi'den helikopterle Ankara'ya getirdiği 19 muvazzaf subay-astsubay ölü ele geçirildi.
7'SİNİ VURDU

Özel Kuvvetler'in 2 numaralı ismi olan Tuğgeneral Terzi'nin, “Bundan sonra komutan benim, bütün emirleri ben vereceğim. Birliklerin komutasını da ben aldım. Sıkıyönetim emirlerini tüm birliklere ilet” şeklindeki yasadışı emrine direnen Ömer Halisdemir silahını çekip generali öldürdü. Kahraman astsubay komutanın makamında önce Terzi'yi alnından vurdu ve şarjöründeki mermiler bitene kadar da darbecilere ateş açtı. Halisdemir'in silahından çıkan kurşunlar sonucu 6 darbeci asker karargah binasında öldürüldü. Halisdemir başka bir darbeci subay tarafından şehit edildi.
KULELERİ VURDULAR

Darbe için Silopi'den Ankara'ya “özel” olarak nakledilen FETÖ'cü askerler Özel Kuvvetler'in dış güvenliğini sağlayan nöbetçi kulelerini de hedef aldı. Uzun namlulu silahlarla kulelerdeki nöbetçi rütbeli personel vuruldu. Saldırıda 9 bordo bereli yaralandı. Karargahtan gelen silah seslerini duyan bordo berelilerin girişime müdahale etmesiyle 13 darbeci personel vurularak etkisiz hale getirildi. Özel Kuvvetler'de 20 cuntacının öldürülmesiyle birlikte karargahın kontrolü ele geçirildi.
Editör: TE Bilisim