İzmir'de etkisini gösteren yoğun kar yağışı sonucu İzmir il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İzmir il geneli yarın(çarşamba) olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 günlük süreyle tatil edilmiştir. Özellikle don ve buzlanma sonucu oluşacak buzlanma tehlikesi göz önüne alınarak bu karar alındı. Öğrencilerin can güvenliği herşeyden önemli" dedi. Bunun yanı sıra engelli ve hamilelere de İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın talimatıyla 1 gün idari izin verildiği öğrenildi.

MANİSA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Manisa Valiliği, il genelindeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yarın Demirci, Soma, Turgutlu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Demirci, Soma, Turgutlu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Ayrıca Ahmetli, Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde taşımalı sistemle gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Alaşehir, Gölmarmara, Gördes, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı ilçelerinde ise eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

ÇANAKKALE'DE 1 GÜN TATİL

Çanakkale il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile bazı ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılamayacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde geçtiğimiz cuma gününden bu yana etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Yenice, Çan ve Gökçeada ilçelerinde eğitime çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Eceabat ilçesinde ise taşımalı eğitim veren Alçıtepe İlkokulu'nda eğitim yapılmayacağı belirtildi.

Tatil olan noktalardaki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BALIKESİR VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Bandırma, Sındırgı, Bigadiç, Kepsut, Marmara, Gönen, Savaştepe, Manyas, Balya, İvrindi, Susurluk ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.

Ayrıca Erdek ve Havran ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için de yarın eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Editör: TE Bilisim