TBMM Başkanlığı seçiminde son tur oylaması sonucunda Meclis’in AKP’li Başkanı İsmail Kahraman yeniden TBMM Başkanı seçildi.

Kahraman kısa bir konuşma yaptı:
Kahraman: Siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Gerekirse birleşir. Sınırsız hürriyet anarşi demektir. Meclis’i itibarsızlaştırmak isteyenler demokrasiyi özümsemeyenlerdir. Birbirimizi yaralamamalı. Kavgacı değil müzakereci olmalıyız.  Şüphesiz 15 Temmuz hadisesinden ders alınmalı, hatırlatılması gereken bir olaydır.

6 ADAY YARIŞTI

TBMM Başkanlığı için, AKP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu aday olmuştu. AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı ikinci turda oylamadan çekilmişti.

İLK TUR SONUCU

TBMM Başkanlığı seçiminde ilk iki tur tamamlandı. İlk turda İsmail Kahraman 260, Zekeriya Temizel 113, Celal Adan 40, Selma Irmak 39, Tamer Dağlı 38, Yusuf Halaçoğlu ise 6 oy aldı. Çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur gerçekleştirildi.

TBMM başkanlık seçiminde ikinci tur oylamanın sonucu da belli oldu. AKP’nin adaylarından Tamer Dağlı, Başkanlık Divanı’na sunduğu dilekçe ile adaylıktan çekildi. Dağlı’nın dilekçesi, Genel Kurulun bilgisine sunuldu.

İKİNCİ TUR SONUCU

2. Tur oylamanın sonuçlar ise şöyle; AKP adayı İsmail Kahraman: 257, AKP adayı Tamer Dağlı: 37, CHP adayı Zekeriya Temizel: 122, MHP adayı Celal Adan: 40, İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 7, HDP adayı Selma Irmak: 38

Meclis aritmetiği dikkate alındığında, aday olan 6 isim arasından AKP’nin adayı İsmail Kahraman’ın 3. turda yeniden seçilmesi bekleniyor.

SON TUR OYLAMASI

TBMM Başkanlığı seçimi üçüncü tur sonuçlar ise şöyle:

AKP adayı İsmail Kahraman: 289, CHP adayı Zekeriya Temizel: 124, MHP adayı Celal Adan: 36,  İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 7, HDP adayı Selma Irmak: 37

Editör: TE Bilisim