Hollanda’nın  TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da yaşayan Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek üzere yapacağı ziyaretleri engellemesinin ardından, Türkiye'nin Rottterdam Başkonsolosluğu yakınında gösteri yapan Türklere copla müdahalede bulunuldu.

Hollanda polisinin atlı polisleri ve köpekleri de kullandığı müdahale sırasında bazı Türk vatandaşların yere düştüğü görüldü.

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının tutulduğu yerde toplanan yüzlerce Türk göstericileri güç kullanarak dağıttı.

KAPATMA

Hollanda’daki olayların ardından Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunun güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışların kapatıldığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu.

ÇAVUŞOĞLU: "BU UTANÇ VERİCİ KARARI ALAN HOLLANDA HÜKÜMETİNİN, WİLDERS'İN BENİMSEDİĞİ IRKÇI VE FAŞİST ZİHNİYETTEN HİÇBİR FARKI YOKTUR"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda tarafından uçağının iniş izninin iptal edilmesine ilişkin, "Şunu herkes bilmelidir ki bu adımı atanlara gerekli karşılığı en net şekilde vereceğiz." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Hollanda tarafından uçağının iniş izninin iptal edilmesine ilişkin sosyal paylaşım platformu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından şunları paylaştı:

"Bu utanç verici kararı alan Hollanda hükümetinin, (Geert) Wilders'in benimsediği ırkçı ve faşist zihniyetten hiçbir farkı yoktur. Biz vatandaşlarımızı Hollanda'ya onların esiri olsun diye göndermedik. Şunu herkes bilmelidir ki bu adımı atanlara gerekli karşılığı en net şekilde vereceğiz."

HOLLANDA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO

Türkiye’deki tepkiler çerçevesinde Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, protesto gösterisinde bulundu.

Hollanda'nın, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi, İstanbul'da da protesto edildi.

Beyoğlu Tünel'de bir araya geldi. Gruptakiler buradan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

Editör: TE Bilisim