Türk basınında bir dönemin daha sonuna gelindi. “Gücü Özgürlüğünde” sloganı ile yaklaşık 10 yıldır okurları ile buluşan Habertürk gazetesi kapanıyor.

10 günlük kağıt stoğu kalan gazete, cuma günü son kez okurlarla buluştuktan sonra dijital olarak yayın hayatına devam edecek.

Gazetenin bir süredir zarar ettiği ve mali sorunları aşamadığı biliniyordu. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Anadolu’da bulunan baskı tesisleri ile bürolar de aşama aşama kapatılmıştı.

Son olarak, gazetede ilk etapta işten çıkarma beklenmediği de öğrenilmişti. Ayrıca bu sabah çalışanlara konuyla ilgili Kenan Tekdağ imzalı bir bilgilendirme mesajı gönderildi.

Mesajında dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ, “İngiltere Fransa Almanya gibi Avrupa ülkelerinde Singapur Malezya gibi uzakdoğu ülkelerinde yerel bölgesel ve ulusal nitelikte yüzlerce gazeteyi yazılı baskılarını sonlandırmak mecburiyetinde bıraktı. (Google'da yapılacak basit bir araştırma bu olgunun sayısal dökümünü verecektir.)” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim