Ayrıca ifadelerine şunları da ekledi, "Gördüğüm kadarıyla Davutoğlu görevi devralacak, Davutoğlu umarım başarılı olur bizim cenahta bana karşı saygısızlıklar oldu" dedi.

Davutoğlu'nu siyasete de devlet hayatına da kazandıranın kendisi olduğunu belirten Gül, Ak Parti'ye ne zaman döneceği hakkında da; Politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz. Partiye ne zaman üye olacağım formalitedir, ben kurucuyum. Partimin başarılı olması için tecrübelerimi aktaracağım dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin bütün alanlarda daha ileri gideceğinden emin olduğunu belirterek, "Türkiye'nin geleceğinin çok daha parlak olduğundan, her alanda Türkiye'nin çok daha yükseleceğinden de hiçbir şüphem yoktur" dedi.

İş dünyasından isimler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu veren Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı süresince Türkiye'nin her bakımdan yükseldiğini ifade ederek, yerel yönetimlerden ekonomiye, sanattan, bilimden, kültürden spora kadar her alanda çok başarılı şeyler olduğunu söyledi.

Gül, şöyle devam etti:

"Hepimizin kıvanç duyduğu, övündüğümüz, bunları hep beraber yaşadık, geçen 7 yıl içerisinde. İşte bütün bunlar, sizlerin, burada bulunanlar ki, sizler demin söylediğim gibi çok geniş bir toplumun temsilcileri olarak buradasınız, hep sizlerin sayesinde oldu. Ülkemizin artan refahının temelinde işçilerimizin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin, müteşebbis ve iş adamlarımızın, sanayici ve tüccarlarımızın, esnafımızın, çiftçilerimizin emeklerinin yattığının bilinciyle herkese teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin kalkınmasında herkesin çok büyük emeği oldu. Şüphesiz ki geçen hafta yaptığım veda konuşmasında Türkiye’nin siyasetiyle ilgili söyleyeceklerimi söylemiştim. Dolayısıyla bugün, sadece mesajım sizlere. Sanatçılarımızın, bilim ve kültür adamlarımızın, araştırmacılarımızın yaratıcılıklarından ve aldıkları ödüllerden de her zaman gurur duydum. Sporcularımızı, yine onların başarılarını gördükçe onları arayıp ilk kutlayanlardan oldum. Yerel yönetimlerin hizmetlerine bizzat hep şahit oldum ve hepsinden gerçekten yine çok büyük mutluluk duydum. Basın mensuplarının cesaret ve dikkatini her zaman takdir ettim. Sivil toplum olarak gündelik siyasetin kimi zaman kısır döngüsü dışında kaldınız ve bu başarıları temin ettiniz. İnançlar, kimlikler arasında çok yakın yine işbirliği oldu ve huzur içerisinde Türkiye’de herkes beraber yaşadı. Dolayısıyla bugün sizleri bir kez daha bundan dolayı kutluyorum, tebrik ediyorum ve dediğim gibi veda ediyorum.

Doğrusunu söylemem gerekirse ben de Çankaya’yı herkese açtım, kapılarımı herkese açtım. Sizin bu ilginizi de karşılıksız bırakmamaya çalıştım. Cumhurbaşkanlığı benim dönemimde sendikaların, hepsini burada görüyorum, esnaf ve meslek kuruluşlarının, odaların en sık uğradıkları ve dertlerini meselelerini ilettikleri ve bunlara çare aradıkları makam oldu."

Gül, iş adamları, ihracatçılar, yatırımcılarla yurt dışına yaptığı seyahatlerde, adeta yeni pazarlar, yeni dostlar keşfettiklerini belirterek, gittikleri her yerde Türkiye'yi gururla temsil ettiklerini anlattı.

"BELEDİYER ARASINDA HİÇBİR AYRIM YAPMADIM"

Yurt i de hiçbir ayrım yapmadan bütün belediyeleri ziyaret ettiğine değinen Gül, "Dolayısıyla bütün siyasi partilerimizin temsil ettikleri belediyelerin hepsine gittim ve hepsini teşvik ettim. Çeşitliliğimizi ve zenginliğimizi oluşturan bütün mezhep, inanç, düşünce, din ve kimliklere ve onların temsilcilerine de daima kapılarımızı açık tuttum" diye konuştu.

Gül, Cumhurbaşkanı seçildiğinde yaptığı ilk konuşmada, "Sanat, kültür, bilim faaliyetlerini daima himayeme alacağım ve destekleyeceğim" dediğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödüllerini yeniden vermeye başladıklarına da dikkati çekti.

Türkiye'nin, Dünya Kültür Mirası Alanlarının bakım ve restorasyonlarını himayesine aldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, , "Cumhurbaşkanlığında bulunan kültür ve sanat eserlerinin bakım, restorasyon ve korunması konusunda eşim Hayrünnisa Hanım öncülüğünde gerçekten çok çalışmalar yapıldı ve birçok şeyler ortaya çıkartıldı" ifadesini kullandı.

Gül, şöyle devam etti:

"Bilimsel, teknolojik çalışmaların ülkemiz için önemine daima dikkati çekmek amacıyla TÜBİTAK tarafından verilen bütün ödüller, bilim adamlarımıza ödülleri, Çankaya'da, burada vererek, ilginin, alakanın, takdirin nerede yoğunlaşması gerektiğini özellikle gösterdim ve bilim adamlarımızla daima gurur duydum. Üniversiteler ve düşünce kuruluşları ile yine çok yakın diyalog içerisinde oldum ve gittiğim bütün illerde üniversiteleri ziyaret ederek, onları daima teşvik ettim. Değerli basın mensuplarına da her zaman açık davrandım. Yeri geldiğinde de yapılan yanlışlıkları açıkça zikretmekten hiç çekinmedim."

"Sosyal medyayı da kullanan ilk Cumhurbaşkanı oldum. Belki aranızda da epey takipçi vardır" ifadesini kullanan Gül, yine birçok alanda sosyal sorumluluk projelerine, eşi Hayrünnisa Gül ile öncülük ettiklerini ifade etti.

Başarılı sporcuları daima kutladığını ve onlarla da hep gurur duyduğunu dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Zaman zaman değerli kültür, bilim insanları ve gençlerle burada Çankaya Sofraları düzenledim ve o geleneği tekrar başlatıp burada hem birçok meseleyi konuştuk hem oradan öğrendiklerimizle onların çözümünü sağladım. Önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin bütün bu alanlarda daha ileri gideceğinden eminim ve Türkiye'nin geleceğinin çok daha parlak olduğundan, her alanda Türkiye'nin çok daha yükseleceğinden de hiçbir şüphem yoktur. Bu duygularla bir kez daha hepinize 'hoşgeldiniz' diyorum ve aynı zamanda eşimle birlikte veda ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Sağolun, varolun." 
Editör: TE Bilisim