Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran taraftarlarının önünde karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, rakip kaleye gittiği ilk pozisyonda Emre Çolak'ın kaydettiği gol ile 3. dakikada öne geçti.

İkinci golü atmak için arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılı takım, ceza alanı önüne etkili gelmesine rağmen, final paslarını doğru yapamayınca istediği pozisyonlara giremedi. Ancak, ilk yarının son anlarında duran top sonrası Riera ile bir gol daha bulan Galatasaray, soyunma odasına 2-0'lık skor avantajı ile gitti.

Maçın henüz başında kalesinde gördüğü golle kısa süreli bir şok yaşayan Beşiktaş, üzerine etkili gelen Galatasaray karşısında uzun toplarla çıkmaya çalıştı. Ancak siyah-beyazlılar ilk dakikalarda pozisyon üretmekte zorlandı.

İlk pozisyonunu 25. dakikada Hilbert ile bulun Beşiktaş, bu oyuncunun meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta atması sonucu beraberlik şansını kullanamadı. Rakibinin baskılı oyununa direnmeye çalışan siyah-beyazlılar, uzatma dakikalarında Riera'nın golüne engel olamadı ve devreyi 2-0 yenik durumda kapattı.

karşılaşmanın ikinci yarısında ise işler bir anda değişti. Devrenin başında kazanılan serbest vuruşta ön direkte Sivok yükselip kafayı vurunca fark bire indi.

Golden sonra Beşiktaş baskısı iyi arttı. Dakikalar 60’ı gösterirken Necip-Melo arasındaki başlayan tartışma bir anda büyüdü. Bu anda Brezilyalı oyuncu Oğuzhan’a tükürünce hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

10 kişi kalan Galatasaray karşısında Beşiktaş bir türlü etkili olamadı. Siyah-beyazlılar hücumda yaptığı basit pas hataları rakip sahada çoğalmalarını engelledi. Kazanılan toplarla hızlı hücumlarla rakip kaleye giden Galatasaray ise farkı açacak golü bir türlü bulamadı.

Devamlı faullerle duran mücadelenin 85. dakikasında Fernandes'in serbest vuruşunda Muslera yumrukları ile topu uzaklaştırıp kon uk takıma gol şansı vermedi.

Kalan dakikalardan başka gol çıkmayınca Galatasaray, 2013'ün ilk derbisinden galibiyetle ayrılamadı.

Editör: TE Bilisim