Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenlerinde konuştu. Erdoğan’ın Suriye’da devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nın 57’nci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO güçlerinin Afrin Kent merkezini ele geçirdiğini ve Afrin’e Türk bayrağı asıldığını açıkladı.

Erdoğan şunları kaydetti;

“Çanakkale Deniz Zaferimizin 103. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu tarihi günde tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmetle yad ediyoruz. Böyle bir gençlik olduktan sonra Allah’ın izni ile yeni yeni Çanakkale Zaferlerini yakalamaya hazırız. Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Afrin şehir merkezi TSK desteğindeki ÖSO mensupları tarafından bu sabah 08:30 itibarıyla tamamen kontrol altına alınmıştır.

ŞU AN ORADA TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR

Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, ÖSO bayrağı dalgalanıyor. Afrin operasyonumuzu en başından beri yürekten destekleyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye bir kez daha haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 140 bin kişi Cerablus’a döndü, şimdi de Afrinli olan kardeşlerimiz, Afrin’e dönecekler. Aynı zamanda bölgeyi yaşanbilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Bölge halkının en kısa sürede evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız. Türkiye’nin ve milletimizin Suriye’nin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi, terör örgütlerini aramıza bir hançer gibi sokmaya çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır.

Editör: TE Bilisim