Lefkoşa, 13 Ocak 13 (T.A.K.): Türkiye Dışişleri Bakanlığı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni halkına armağan eden Sayın Denktaş tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecektir” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 1. Ölüm yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajda şöyle denildi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş’ı vefatının birinci yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin önderi Rauf Denktaş tüm hayatını adadığı Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde, dirayet ve özveriyle savunmuştur. Kıbrıs Türkleri’nin Ada üzerindeki eşit siyasi haklarını ve kurucu iradelerini varlığında sembolleştiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni halkına armağan eden Sayın Denktaş tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecektir.

Kıbrıs Türk halkının Denktaş’ın liderliğinde sürdürdüğü onurlu mücadelenin, Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına ve Kıbrıs Adası’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.”
Editör: TE Bilisim