CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonucu bazı CHP'li vekiller yaralandı.

Yıllardır Türkiye'nin gündemini meşgul eden ve son aylarda hareketlenen yeni anayasa tartışmaları için bugün tarihi bir gün. AKP ve MHP üzerinde anlaştığı ve komisyonda 3 maddesi tırpan yiyen yeni Anayasa paketi için görüşmeler Meclis Genel Kurulunda bugün başlıyor.  Teklif en az 330 oyla geçerse 2 ya da 23 Nisan’da referandum bekleniyor. En fazla 15 gün sonra paket Meclis’ten çıkarsa Cumhurbaşkanı onayına gidecek. AKP’nin 316 oyu üzerine MHP’den fire olur, 14 eksikle paket kalırsa siyaseti yeni bir gündem bekleyecek. Bu durumda referandum için planlanan tarihte erken seçim gündeme gelebilecek. Kritik gün için CHP de alarma geçmiş durumda.

MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

CHP Ankara İl Başkanlığı olmak üzere çok sayıda STK, bugün için Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yapılacağını duyurmuştu.

CHP’Lİ VEKİLLER DESTEĞE GİTTİ

Eylem için CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Yasemin Öney Cankurtaran öncülüğündeki bir grup CHP’li vekil de eyleme katılmak için grup toplantısından çıkarak Meclis kapısına geldi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE GELDİ!

CHP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.

Editör: TE Bilisim