İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine hükmetti. Can Dündar ve Erdem Gül, 92 gün sonra saat 03.20 sıralarında cezaevinden tahliye edildi.

Can Dündar cezaevi çıkışı yaptığı açıklamada, "Geç vakit oldu, çok bekletik sizi. Anayasa Mahkemesi'nin bugünkü kararı basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün önünü açmıştır. Bizim ödediğimiz bedel Türkiye'de gazetecilerin ödediği bedelin yanında hiçtir, 3 ay yattık. Sizler sayesinde dik durduk, sonuç aldık. Umut nöbetçilerine teşekkür ediyoruz. Ailelerimize teşekkür ediyoruz. Buradan zehirlenmeden çıktık, kin duymuyoruz, öfke duymuyoruz. Biz çıktık, 30'u aşkın meslektaşımız içeride. Mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Erdem Gül ise, "İçeride arkadaşlarımız var, mücadelemiz devam etmeli. Aslolan her türlü özgürlüğü ve barışı isteyen insanların varlığıdır. Biz diğer tutukluklardan farklı olarak gazeteci tutuklularız" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim