Başbakan Davutoğlu, Brüksel ziyareti öncesi Charlie Hebdo'da yayınlanan Hz. Muhammed karikatürünün Cumhuriyet gazetesinde yer almasıyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Bu ülkede Hz.Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz" dedi.
"PEYGAMBERİMİZE HAKARET ÖZGÜRLÜK DEĞİLDİR"
İşte Başbakan'ın o sözleri;
"Dünyanın neresinde olursa olsun terör olaylarına karşıyız. Paris'teki yürüyüşe katıldık. Tavrımız bellidir. Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü değildir. Alemlere rahmet olarak gelmiş Hz. Peygamberimize hakaret özgürlük değildir. Bunu birileri basıyorsa bu tahriktir. Kendisine yapılan hakareti hoş gören insanlarımız Peygamberimize yapılan hakareti hoş görmez.

Bu ülkede, Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz, bu çok açık ve net ilkesel tutumdur. Herkes bunu böyle bilmelidir. Bu konu ilgili basın kuruluşları nezdinde de izah edilmiştir.

Bu yaptıkları işte başka bir hesap var mı? diye düşünüyoruz. Peygamberimizi kamyonete bindiren paralel çetenin de bu hakarete destek verdiklerini görüyoruz. Gelin bize saldırın diye tahrik oluşturuluyor. Kimse Peygamerimize hakaret etme alçaklığını yapamaz."

Editör: TE Bilisim