AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “1974 Kıbrıs Barış Harekatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi boyunca girdiği en kapsamlı askeri harekattır” dedi.

Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmadaşunları ifade etti:

"1974 Kıbrıs Barış Harekatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi boyunca girdiği en kapsamlı askeri harekattır.En kritik anda, tam da elektronik iletişimin olması gerektiği anda silahlı kuvvetlerimizin iletişimi kesildi. Birileri bizim Kıbrıs'a gidip oradaki soydaşlarımızı, dindaşlarımızı ve mazlumları korumamızı istemedi. O zaman namerde muhtaçtık. Kimler o iletişimi kesmişlerse aslında bize bir mesaj iletmek istediler: 'Kaderiniz bizim elimizde.' Şimdi biz 40 yıl sonra, ASELSAN üzerinden elde ettiğimiz elektronik harp teknolojisiyle şunu ilan ediyoruz: Kaderimiz önce Rabbimizin sonra da milletimizin elindedir. Büyük bir ıstırap duymuştuk. Bu milletin onuru ve istiklal için çok önemlidir.

İnsanlık tarihi boyunca milletler beka mücadelesi verdiğinde insan unsuruyla teknolojik unsuru bir arada kullandıkları zaman başarılı oldular. Eski meydan muharebelerinde kahramanlık, civanmertlik çok daha önem taşırdı; çünkü savaş teknolojisi basit aletlere dayanıyordu. 'Tüfek icat oldu mertlik bozuldu' deyişi neden çıktı; çünkü teknoloji değişti, ateşli silahlar devreye girdi. İstanbul'a Urban'ın döktüğü topları Bizans'tan daha iyi kullandığımız için cihan devleti olduk. Teknolojiyi Ulubatlı Hasan'ın kahramanlığı ile bütünleştirdik. Savunma sanayini geliştirmemiş ülkelerin herhangi bir şekilde istiklal iddiaları olamaz. Daha sonra niçin devletimiz küçüldü, çünkü o teknolojiye intibak edemedik. Çanakkale Savaşı'nda büyük kahramanlık destanları yazdık, Yemen'de, Sarıkamış'ta, Galiçya'da, kanal harekatında, Kut'ül Ammare'de Birinci Dünya Savaşı'nda büyük destanlar yazdık ama sonucuna bakıldığında 1. Dünya Savaşı'nı kaybeden taraftaydık. Bütün bunlar hafızası güçlü devletler için ders mahiyetindedir. Dersimizi aldık ve kahramanlıklarımızı teknolojik üstünlükle bütünleştirme kararı verdik.

Hava kuvvetlerinin kullanımı ve şimdi elektronik harp teknolojisi o kadar önemlidir ki ASELSAN'ın bu tesislerinde gerçekleştirilecek çalışmalarla kahraman Mehmetçiklerimizin savaşmasına bile gerek kalmadan savaşı kazanacak caydırıcı güce ulaşacağız. Elektronik harp demek savaşmadan da savaşı kazanabilecek güçlü bir teknolojiye sahip olmak demek. Yani karıştırıcılarla hava kuvvetlerimizin herhangi bir operasyon esnasında hiçbir dirençle karşılaşmaması demek. Yani uçaklarınız dünya semalarında uçarken sadece sizin bilmeniz ama hasım güçlerinin bilmemesi demek. İşte biz TSK'yı ve devletimizi öylesine muktedir hale getiriyoruz ki bütün bu çabalarla Dedem Korkut'un duası yerine geliyor. Milliyetçilik, vatanperverlik iddiasında olanlar önce bu duanın gereğini yapan bu iktidara teşekkürü bir borç bilsinler." 
Editör: TE Bilisim