Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da yapılan Ak Parti istişare toplantısının kapanışında konuştu. Terör ile mücadele vurgusu yapan Yıldırım, “Operasyon üzerine operasyon yapar inlerine girer bellerini kırarız. gün gelir 7’den 70’e sokaklara iner çıplak ellerler ile bizlerden gasp ettikleri tankları, tüfekleri onlardan geri alırız. 15 Temmuz bir milattır. 2. Kurtuluş mücadelesini başladığı gündür.
Türkiye bir daha böyle acı tecrübeden geçemeyecek. bunun için azimle ne gerekiyorsa yapacağız. FETÖ, PKK, DEAŞ yaptıkları bütün caniliklerin hesabını tek tek verecekler” dedi.
“FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ AK PARTİ DÖNEMİNDE DOĞMAMIŞ PALAZLANMAMIŞTIR”
“Fetullahçı Terör Örgütü” ile olan mücadeleye değinen Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Fetullahçı Terör Örgütü Ak Parti döneminde doğmamış, palazlanmamıştır. Bu terör örgütü sanki Ak Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gibi göstermek isteyenler var. Bunlar kendi yazılışlarını örtmenin telaşı ,içindeler. Bu kanlı örgütün geçmişi 1960’lı yılların sonlarına kadar gider. Bu kanlı örgüt, 12 Eylül Darbesinden sonra palazlanmıştır. 80, 90’larda büyümüştür. İki başbakan açıkça bu örgüt ile açıkça mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan ve kurucumuz Recep Tayyip Erdoğan.
CHP, ÖNCE BU ÖRGÜT İLE İLİŞKİSİNİ SORGULASIN

CHP, eğer sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgüt ile ilişkisini sorgulasın. Millet ana muhalefette genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslara ile gerçekleştiğini henüz unutmadı. HDP ile örgüt arasında dönen pazarlıkların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz öz eleştirimizi yaptık. Ama siz aynaya ne zaman bakacaksınız. Ak Parti içerisinde ne FETÖ’cü ne bölücü hiç bir terör unsuru barınamaz.
HİÇBİR BAKANIMIZ, MİLLETVEKİLİMİZ BYLOCK, TERÖR, FETÖ’NÜN İÇİNDE VAR

Partimize sızanları tek tek tespit ettik. Gereğini yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bylock’ta, bakanlar, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiç bir bakanımız, milletvekilimiz ne Bylock, terör, ne de FETÖ’nün içinde var. Bunlarla Ak Parti’yi içeriden karıştırmaya bizi birbirimize düşürme gayretlerinizi biliyorum. Bunu asla başaramayacaksınız.”
“NE ZAMANDAN BERİ CEMAATLER TERÖR ÖRGÜTÜ OLDU?”
Yıldırım, “Bir eski Genelkurmay Başkanı diyor ki, 2004’te uyardık. Ne uyardınız kardeşim? Karara bakıyoruz. ‘Nur Cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.’ Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür. O da 17 Aralık’tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip ‘siz bir şeyler yapıyorsunuz biz anlamıyoruz ama ne olur olmaz sizlerin defterinizi dürelim.’ Bunu mu diyeceğiz. Demokrasilerde böyle bir şey olamaz. Hiç kimse eline silah almadıkça, insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Bu örgüt ilk defa devlet ile bilek güreşine 17 Aralık’ta başlamıştır. O bilek kökünden kırılmıştır. Biz ona buna çamur atmıyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim