Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu. Yangın sonucu maalesef 11’i öğrenci, 1 görevlinin hayatını kaybetti. Ayrıca 13 öğrencinin de yaralandığı belirtildi. Yaşanan facianın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Adana’ya gidiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Valisi Demirtaş, “12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı hastanede’ dedi.
YANGIN SIRASINDA BİNADAN ATLADILAR
Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edilmişti.
ADANA VALİSİ’NDEN YENİ AÇIKLAMA
Adana Valisi, meydana gelen yangında, 12 cenazeye ulaşıldığını, 22 yaralının da hastanede olduğunu açıkladı.
SOYLU VE KAYNAK ADANA’YA GİDİYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yaşanan facianın ardınan Adana’ya gidiyor.
BELEDİYE BAŞKANI GEDİK: ÇATI ÇÖKTÜ MÜDAHALE ZORLAŞTI
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Gedik, CNN Türk canlı yayınında yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Gedik, yangının yurdun birinci katında başladığını ve en üst katın ahşap olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade etti. Bu nedenle de çatının çöktüğünü söyledi. Binada soba olmadığını ve kalorifer ile ısınmanın sağlandığını söyleyen Başkan Gedik, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti. Mustafa Gedik, binanın müffettişler tarafından kontrol edilip edilmediğine ilişkin yöneltilen soruya ise Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından zaman zaman kontrollerin yapıldığı ve şimdiye kadar yurt ile ilgili sorunlu bir bilginin gelmediğini söyledi.
Editör: TE Bilisim