Meclis oturumunu izliyorumda Başbakan Erhürmanın en büyük şansı UBP 

Dost acı söyler ama UBP ‘nin Milletvekili anlamında ciddi bir revizyona ihtiyacı var.

CTP ve HP milletvekilleri gerek meclis kürsüsünde hitapları  gereksede üsluplarıyla karşılaştırıldığında UBP içerisinde Bakanlıkta yapmış bazı şahısların cümle kurmakta hatta ülkenin sorunlarına hakim olamamaktaki  yetersizliğini gördükçe  Kıbrıs Türk halkı adına üzülüyorum.

Ülkenin en büyük partilerinden birinin nitelik olarak daha iyilerini kendi içerisinden çıkarabileceğine inanıyorum.

Tufan Hoca Dün akşam er meydanında Sevgili Mustafa Alkanın konuğuydu.

Birçok konuya değindiler.

Sel baskınları ,Türkiye ile yapılan Mali Protokol,Hükümetin durumu, Yolsuzluk dosyaları, Dome Hotel durumu,vicdani ret , Cumhurbaşkan adaylığı vs.

Mustafa Alkan soruları sorarken Tufan hocanın sorulara vereceği cevapları büyük bir merakla bekledim.

Acaba kıvıracak mı ,mış miş yapacak mı diye.

Yapmadı.

Gerek eğitimi gerek entelektüelliği gereksede doğru düzgün kişiliği ile olması gereken ne ise onu söyledi.

Beni şaşırtmadı.

Sel baskınları konusunda Kızılay ve Vakıfların özellikle zarar gören konutların iç kısımlarının tamirini gerçekleştirdiğini ve kullanılabilecek duruma getirilmesi konusunda katkı koyduğunu anlattı.Zarar gören araçların ise sigortanın konusu olduğunu ifade etti.

Türkiyeden Aralık 2018 de 100 milyon geldiğini ama bunun bir önceki Mali Protokelle alakalı olduğunu gelecek olan 300 milyon daha olduğunu fakat Mali Protokol konusunda  açık olmayan kısımların Türkiye tarafından açıklığa kavuşturulması ile ilgili bir temasa ihtiyaç olduğu Türkiyedeki gerek sistemden gereksede ekonomik ve daha birçok sorundan dolayı bunun geciktiğinden bahsetti.

Hükümetin durumunda bir şey olmadığı sorunların işbirliği ve hükümet programına uygun çözüldüğünü aktardı.Her bakanlığında üzerine düşeni yapmakta olduğunu.

Dome Hotel konusundaki açıklamasını açıkçası çok merakla bekliyordum.

Çünkü yapılması gereken aslında işin ihaleye çıkmasıydı.Yasa öyle diyordu.

Fakat sözleşmenin bundan önce benzer birçok yerde olduğu gibi yenilenmesi gerektiğini çünkü eğer sözleşmenin yenilenmeyip tekrar ihale ile başka birilerine verilmesi sağlanırsa içerisindeki mevcut kiracının çıkarılmasının yasaya göre pekte kolay olmayacağını mahkemeye taşınabileceğini bununda zaman ve maddi manevi kayıplara yol açabileceğini söylemesi aslında geçerli bir sebepti.

Yolsuzluk dosyalarının Poliste olduğunu söylemesi bugüne kadar gelmiş geçmiş Başbakanlardan duymadığım bir söylemdi.En azından sorumluluğun bu saatten sonra kimde olduğunu işaret etmesi açısından benim için önemliydi.Softa şaşırtması yapmıyordu.

Vicdani Ret in şu anda Hükümette bulunan tüm partilerin parti programlarında bulunduğunu ve dolayısı ilede buna uyulduğunu söyledi.Yani aslında bir anlamda halk bunu istemişti diyor.

3 maddellik bir yasa teklifi için yaratılan algı ile  diğer yasaların bir kenara bırakılıp bunun için haftalarca çalışılmadığınıda aktardı.

Vicdani rettin bir hak olduğunu ve bunun uygulanmasında isteklilere istemeleri halinde Askeriyede sivil hizmetlerde görev yapabilecekleri ile ilgili alternatifler sunulacağını söyledi.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarakta şu anda gündeminde böyle bir şey olmadığı tüm motivasyonunun şu andaki görevinde olduğunu söylerken samimi ve güven veriyordu.

Her ne kadar 2014 yılında kendisininde büyük emekler vererek halkın onayına sunulan Anayasa değişikliğinin geçmemesinden dolayı Halka sitemi sürsede;

Tufan hoca samimiydi,görevinin bilincinde ve yaptığı işlerinde takibindeydi.

Kıbrıs Türk Halkı adına bir şans aslında .Umarım bu şansı iyi kullanır Halkın daha uzun tartışıp anlayabileceği bir Anayasa değişikliğide dahil yapmak istediklerimizi yaparız.

Kısacası Tufan hocayı arada bir de olsa  dinleyin.