Gariplikler ülkesiyiz ya…

Hemen her konuda tel tel dökülüyoruz!

Trafik konularında da öyle…

Trafikte insanların can güvenliğinden daha ziyade bu işin içinde olanlar, insanların ehliyet alması için yetkili şoför okulları bile bundan nasibini alıyor!

Hem de onun bunun değil devletin makamları tarafından…

Trafikte her yıl onlarca insan kaybederken biz işin derinine inmek bir yana tamamen olaya yüzeysel bakıyoruz…

Bir genç sürüş ehliyeti aldı mı aldı?

Ama nasıl aldı?

Onların sürüş ehliyeti almasında kimler etken oldu?

Bu ülkede sürüş ehliyeti vermek artık eften püften iş haline dönüştü…

Yasalar bir yana konularak!

Örnek mi istersiniz buyurun o zaman;

Örneğin G.Mağusa’da M.T. Şoför okulu…

Az değil tam 5 yıldır şoför okulu çalıştırma ruhsatı yok!

Yok ama başka işletme üzerinden kurs vermeye devam ediyor…

Çünkü denetleyen yok, kontrol eden yok, hesap soran yine yok!

Böyle olunca da insanlar denetimsizlik var diye yüzsüzleşiyor ve yasa dışı yollardan ehliyet vermeye devam ediyor…

Çünkü denetleme makamı neredeyse çökmüş!

Kim kime dum duma bir sektör…

İyi de burada denetleyici konumda olan makamlar niye ortada yok!

Onun cevabını da artık onlar versin…

Alın size başka örnek…

Lefkoşa’da C.A. isimli şoför okulu sahibi ve eğitmeni…

Devletin resmi belgeleri diyor ki;

Bu arkadaşın eğitmenliği alkollü araç kullandığından dolayı iptal edilmiştir…

Düşünebiliyor musunuz, bir şoför okulu sahibi ve eğitmeni alkollü araç kullanmış ve bu raporlara geçmiş!

İyi de kimin umurunda?

Adamın eğitmenlik belgesi önce iptal edilmiş ama…

İlgili birim sanki de bunlardan haberi yokmuş gibi eğitmenlik belgesini tazelemiş!

İnanılır gibi değil…

İnsanlara kurs verip sürüş ehliyeti sağlayanlar alkollü araç kullanmaktan ceza alıyorlar, eğitmen belgeleri iptal ediliyor ama bu konuda en hassa olması gereken devletin birimleri sanki de bir ödül gibi eğitmenlik belgesini tazeliyorlar!

Nerede görülmüş duyulmuş böyle bir şey…

Artık kimse kusura bakmasın lütfen…

Görevini layıkıyla yapan devletin makamlarını bir yana koyuyoruz…

Ama bazıları artık iyice görevlerini ihmal etmeye ve torpil düzeni yaratmaya devam ediyor!

Alkollü araç kullanmaktan yakalanan bir eğitmen öğrencisine nasıl sağlıklı bir eğitim verebilir ki?

Buna, o başka bu başka da diyemezsiniz!

Bu laçka ve denetimsiz, tamamen adam kayırmacılığa yönelik olan bir düzende trafiğe gencecik canlar verirken ve arkalarından göz yaşı dökerken bunlara kimlerin sebep olduklarını da aklımızdan çıkarmayalım lütfen…

88 yaşında ama şoför!

Hazır konu trafikten açılmışken bir başka çelişkili konu;

Geçtiğimiz gün 88 yaşındaki bir amca araç sürerken beyin kanaması geçirdi ve yoldan çıkarak kenardaki levhalara çarpıp ağır yaralandı kendisine acil şifalar dileriz!

Burada elbette yaşını başını tartışacak durumumuz yok ama bizde öyle bir yöntem var ki, o sürüş ehliyetini bir kere al ve sonra ölünceye kadar kullan…

Tamamen sağlıksız bir sistem!

Yaşlılık, hastalık ve diğer önemli konularda kesinlikle denetim yok…

Şimdi sormak gerek

Bu yaşlı amca sürüş halinde bir başka araç ile çarpışsa ve ölümlü bir kaza olsa bunun hesabını kim verecekti!

Konu çağdaş ülkeler normlarında araştırılmalı ve kesinlikle belirli aralıklarla sağlık kontrolleri getirilmelidir…

Taşkent Şehitliği’nde devlet olmayınca…

Önceki gün Taşkent Şehitlerini anma töreni vardı…

Genelde şehitlikler bu günlerde dolup taşar ama bu kez devlet yeteri ilgi göstermeyince bölge insanı da tepkisini bir şekilde koydu!

İşte onlardan sadece bir tanesi…

MESAJ KUTUSU

Sayın Nazmiye ÇELEBİ size defalarca uyarı yapıldığı halde alkollü araç süren bir şoför okulu eğitmeninin iznini yenileyerek şimşekleri üzerinize çektiniz. Konuya duyarlılık gösteren kesimler bu konuda bir açıklama bekliyor!

Sayın Hüseyin AYKUT, bundan böyle Çanakkale kampına gidecek öğrencilerin ziyaret ekiplerinde gazetecilerin de gitmesini sağlamanız olumlu ve doğru bir icraattı. Bu arada her kesimden gazetecileri gönderin ki açık kapı kalmasın…

Sayın Özdemir BEROVA, okulların açılmasına az bir süre kala bazı özel okullar dövizi sabitlerken bazıları hala bu konuda bir çalışma bile yapmadı. Dar gelirli vatandaş bu konuya bir disiplin getirmenizi isteyen mesajlar gönderiyor…

Sayın Ersan SANER, bazı bankaların sigortadan emekli olanların maaş çeklerini kredi almak istediklerinde kabul etmediklerini biliyor muydunuz! Acaba sizin kurumu devlet yerine koymayarak ne mesaj vermek istiyorlar!

Sayın Talip ATALAY, bazı imam arkadaşlar birer birer tutuklanırken sizin başkanlıktan hala bir açıklama gelmedi! Konuya bu kadar uzak kalmanız da yadırgandı doğrusu! Geçmişte kimin ne olduğunu sizden daha iyi bilen başka birisi var mıdır acaba!

Sayın Özel KADIOĞLU, aile fertlerinden birini daha devlette istihdam edince çok yakınlarınız bile artık isyan etmeye başladı! Tamam evlatlarınız sizin canınızdır ama ya diğer gençler bu vatanın evlatları değil mi?

Sayın Kemal DÜRÜST, bazı bürokratlarınızı daha fazla denetlemeniz gerekiyor zira yaptıkları ciddi hatalar size de olumsuz olarak yansıyabilir! Umarız bu konuda hiç gecikmeden önleminizi alırsınız!

Sayın Günay KİBRİT, engelli insanlarımızın devlete istihdamları konusunda ne kadar şikayet etseniz yerden göğe kadar haklısınız! Acaba diyoruz bir dönem kapınızı siyasilere kapatmanız yarar olabilir mi? Bir düşünün deriz…

Sayın Sibel SİBER, arazi iddiaları konusunda zamanında açıklama yapmanız yerinde oldu çünkü dün bütün gün sohbetlerde bu konu konuşulup siz de epey tepki aldınız! İyi de böyle bir haber niçin ve hangi maksatla çıktı acaba?

Sayın Ercan İBRAHİMOĞLU, şu 7.5 Milyon TL’lik kredi konusunda belli ki emir yüksek yerden geldi ama umarız bu kararın altında imzanız olduğu için ileride siz de zarar görmezsiniz. Bilirsiniz siyasi makamlar geçicidir!

Sayın Tözün TUNALI, şu suyu limon gibi sıkılan vatandaşlar konusunda yaptığınız açıklama bir hayli destek gördü ama şu sıralarda limonlar da susuz ya biraz zaman hatası mı oldu acaba! Bu arada sabah 7 kahvelerini de bilmiyoruz sanmayın olur mu?

Sayın Derviş GEZER, bir siyasi partiden milletvekili adayı olacağınızın ilk mesajlarını sanki de dünkü köşe yazınızda verdiniz gibi geldi bize…Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun, sizin mevcut siyasilerden neyiniz eksik, değil mi ama!

Sayın Mustafa ALKAN, çok yakında yeni bir haber sitesi ile kamuoyunun karşısına çıkacağınızı duyduk. Ama öyle bir şey yapın ki diğerlerinden çok farklı bir formatta olsun ki kısa bir sürede ilgi odağı olsun.

Sayın Ersin TAŞER, pek muhterem validenizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, size ve tüm aileye sabırlar dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah..

Sayın Çelebi ILIK, son günlerde keyfinizin pek gıcır olduğu gözlemleniyormuş. Sizin yerinize ki olsa havalara uçardı değil mi? Bu arada özellikle Lefkeli partililer daha fazla bölgeye ziyaret gerçekleştirmenizi istiyor haberiniz olsun istedik…