Windows 10 ile beraber hayatımıza giren çubuk bilgisayarlar tam olarak tanıtımları yapılmadan satışa başladı. 150 dolar üzerinden satışa çıkan çubuk bilgisayarları intel, Asus, Lenova gibi birçok markanın katılacağı yeni bir teknolojik gelişme olarak izlemeye devam edeceğiz.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile gün geçtikçe farklılaşan bir yazılım ya da teknolojik aygıt ile tanışmaya alıştık. Yenilenen teknoloji hayatımıza kolaylık kazandırırken, özellikle teknoloji hayranlarını sevindiren gelişmelere imza atıyor.

Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan birçok çubuk bilgisayarlar televizyona bağlanarak tam bir bilgisayar donanımı yaşamanızı sağlıyor. Windows 10 Lenova ve Asus markalarında çubuk bilgisayarlar da hazır durumda olarak satılırken diğerlerinde yükleme yapılması gerekebiliyor. İlk olarak çubuk bilgisayar lansmanını Asus’un yapması ile Windows uyumlu olarak çalışan ilk çubuk bilgisayar olama özelliğini de elde etti. Giderek artan lansmanlar ile bilgisayar artık gündelik hayatta rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir aygıt haline dönüştü.

Özellikle iş dünyası için oldukça büyük bir gelişme olan çubuk bilgisayarlar, Windows 10’un korsan ve yetkisiz yazılım ağına açmış olduğu savaş ile de güvenli hale getirildi. İş hayatında yaşanan toplantılarda sıklıkla kullanılabilecek olan bu bilgisayar hem yerden kazanç sağlıyor hem de bütçeye destek veriyor. Gerekli olan yapılandırmanın yapılması ile tablet ve notebook taşıma sıkıntısından kurtulabiliriz.

Windows 10 50 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Amerikalı şirket Microsoft’un geçtiğimiz hafta piyasaya yavaş yavaş sürmeye başladığı Windows 10 resmi olmayan rakamlara göre 50 milyon kullanıcıya ulaştı. 190 ülkeye kademeli olarak dağıtım yapan Microsoft yaklaşık üç yıl içinde Windows 10’un bir milyon kullanıcıya ulaşmasını hedeflediğini bildirdi.

Microsoft Windows 10 ile Korsana ve Yetkisiz Yazılıma Savaş Açtı

Microsoft tarafından dağıtılan Windows 10 kullanım kılavuzunda bu yazılımın yetkisiz donanımları ve korsan oyunları etkisiz hale getirebileceğine yönelik açıklamalar dikkat çekti. Kullanıcıların kabul etmek ile yükümlü olduğu Windows 10 servis sözleşmesinde yer alan maddesi ile korsan kullanımlara karşı önlem alarak bu uygulamalar savaş açtığı kesinlik kazanıyor.4 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan bu sözleşme 1 Ağustos 2015 tarihi itibari ile de yürürlüğe girmiş bulunuyor. www.koprubasi.tv diğer haberleri için sizi bekliyor. 

Editör: TE Bilisim