Türkiye’de OHAL 3 ay daha uzatılacak. Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulunca OHAL’i uzatma kararı alındığını belirterek, “OHAL, Meclis kararıyla üç ay daha uzatılacak” dedi.

Numan Kurtulmuş, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda iki ana konunun ele alındığını belirten Kurtulmuş, bunlardan ilkinin referandum sürecinin değerlendirilmesi ve bundan sonrasına ilişkin yol haritası, ikincisinin ise olağanüstü halin yeniden uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilmesi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye’nin 16 Nisan’da yine tarihi bir anayasa değişikliğine imza attığını, yüzde 85’in üzerinde büyük bir katılımın gerçekleşmiş olmasının referandumun üzerinde durulması gereken hususlarından birisi olduğunu belirterek, tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Kurtulmuş, Türkiye’nin son derece olgun ve demokratik olarak gelişmiş bir referandum kampanyasını geride bıraktığını belirtti.

Editör: TE Bilisim