Facebook grubuna ait dev platform Instagram, kullanıcılara kolaylık sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Günümüzde pek çok kişi birden fazla Instagram hesabı kullanıyor. Bu durumu göz önünde bulunduran Instagram, Tek Şifre ile Giriş özelliğini duyurmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya platformları hakkında yaptığı araştırmalarla ünlü Matt Navarra, Instagram'ın yakın zamanda duyuracağı Tek Şifre ile Giriş özelliğini ortaya çıkardı.

Navarra, Instagram'ın yeni özelliğini bir ekran görüntüsüyle birlikte takipçilerine sundu. Tek Şifre ile Giriş döneminde birden fazla hesaba sahip olan kullanıcılar, tek şifre ile bütün hesaplarına erişebilecekler. Kullanıcıların en fazla kaç hesaba aynı anda tek şifre ile erişebilecekleri ise bilinmiyor.

Bir diğer merak edilen konu ise özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı. Bu soruların cevapları için Instagram tarafından yapılacak resmi açıklamaları beklememiz gerekiyor. Ayrıca bu özellik birçok güvenlik açığını da yanında getirebilir. Çünkü tüm hesaplara tek şifre üzerinden ulaşılması, tek şifre ile tüm hesapların aynı anda hacklenebilmesi anlamına geliyor.


Bakalım Tek Şifre ile Giriş üzerinde sıkı bir şekilde çalışan sosyal medya devi bu güvenlik tehdidine karşı gerekli önemli alacak mı... 

Editör: TE Bilisim