Bu yılın nisan ayında tanıtılan Facebook Spaces, Oculus Rift sahiplerinin oluşturdukları karakterlerle istedikleri sanal ortamlarda buluşmalarını sağlıyor.

Henüz tamamlanmayan ve Rift kullanıcılarına erken erişim sunulan Facebook Spaces, Microsoft’un geçtiğimiz hafta satın aldığı AltspaceVR ile aynı mantıkta çalışıyor. Kullanıcılar oluşturdukları karikatürize karakterleriyle, bir takım insan mimiğini sanal dünyada sergileyebiliyor, arkadaşlarıyla iletişime geçebiliyor, oyun oynayabiliyor, videolar seyredebiliyor ve birlikte vakit geçirebiliyorlar.

Geçtiğimiz gün Facebook Spaces’i kullanan ve bunu canlı yayınlayan Mark Zuckerberg, önce Maria Kasırgası’nın vurduğu Porto Riko’ya, sonra Ay’a, oradan da evine gitti.

360 derecelik bir videoyla canlandırılan ortamda, Porto Riko’daki yardım çalışmalarına yaptıkları katkıları ve sağladıkları verilerle Kızıl Haç’a nasıl destek olduklarını anlatan Zuckerberg’e Facebook’un sosyal sanal gerçeklikten sorumlu yöneticisi Rachel Franklin eşlik etti. İkili daha sonra Ay’a ve oradan da köpeğini görmek için Zuckerberg’in evine ışınlandılar.

Facebook insanlara sanal buluşma ortamları yaratmaya çalışan tek firma değil. Microsoft’un satın aldığı AltspaceVR platformu, Facebook Spaces ile birebir aynı mantıkta çalışıyor ve 35 bin aktif kullanıcısıyla şu an için bir adım ileride görünüyor.

Mark Zuckerberg’in Facebook Spaces’in yeteneklerini gösterdiği videoyu yayınladığı tarih rastgele seçilmiş değil. Firmanın sanal gerçeklik ürün ve yeniliklerini tanıttığı Oculus Connect konferansı, bu yıl dördüncü kez 11 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim