Emily Sharpe, yaptığı açıklamada, gelecek aylarda yeni bir uygulamayı devreye alacaklarını bildirdi.

Yeni uygulamayı Facebook'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in ilk olarak geçen yılın nisan ayında duyurduğunda "geçmişi sil" olarak adlandırdıklarını hatırlatan Sharpe, şunları kaydetti:

"Bu özelliğin amacı, şeffaflık ile ilgili endişelerden bazılarına değinmek. 'Geçmişi sil' özelliği, Facebook dışındayken platformun sizinle ilgili hangi verileri topladığını görmenize izin veriyor. Bir uygulama kullandığınızda, diğer birçok şirket gibi, Facebook da sizi bu uygulama üzerinden takip edebiliyor. Yeni olan ve Facebook'un farklı yaptığı şey, sizi nasıl takip ettiğiyle ilgili bilgilendirerek kontrolleri size vermek... Hayata geçtiğinde bu uygulama, kullanıcılara uygulama ve web sitelerinin Facebook’la kendileri hakkında hangi bilgileri paylaştığını görme ve ilerleyen dönemde bu bilgileri kendi hesaplarıyla ilişkilendirmemeyi seçme hakkı verecek. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey yapan başka bir şirket daha yok."

"İnsanlar, hangi verilerinin toplandığından haberleri olsun istiyor" 

Facebook ve veri güvenliği konusunda son yıllarda çok fazla haber çıktığını ifade eden Sharpe, "Mark Zuckerberg'in de dediği gibi, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü'nün (GDPR) sunduğu hakları küresel çapta uygulamaya ve dünyanın dört bir yanındaki tüm insanların aynı kontrollere ve korumalara sahip olduğundan emin olmaya karar verdik." diye konuştu.

Sharpe, sadece Avrupalıları önemsemediklerini, bunun, hem ahlaki hem de iş açısından doğru olmadığını belirtti. 

Editör: TE Bilisim