Apple, 2015'in dördüncü çeyreğinde beklentileri aşarak 51,5 milyar dolarlık satış yaptığını ve hisse başına 1,96 dolar kazandığını duyurdu.
Firmanın karı, beklentilerden önemli ölçüde yüksek çıksa da hisseleri, karın elde edilme şekline bağlı olarak durgun veya düşüş trendinde. Bunun nedeni kısmen Apple'ın iPhone ve iPad satışlarının, analistlerin beklentilerinin altında kalmış olması. Çin'deki satışların önceki seneye göre yüzde 99 artmasının ise Apple'ın başarılı rakamlarında büyük payı var. Ancak önceki yıla göre 12,52 milyar dolarlık artış, bir önceki çeyreğin gerisinde kalmış bulunuyor.
Apple CEO'su Tim Cook, Çin'deki sevkiyatların önceki seneye göre yüzde 87 arttığının altını önemle çizerken, Apple'ın Android'den yapılan geçişlerde şimdiye kadarki en yüksek oranı gördüğünü söyledi.
Apple'ın yeni verileri olumlu olsa da Samsung'un son çeyreklerde yaşadığı sorunun aynısını, akıllı telefon piyasasının doygunluğa ulaştığını ve hızlı büyümeyi sağlayacak yeni kullanıcı sayısının azaldığını göstermeye başlıyor.
 
Editör: TE Bilisim